Sporna dva igrača

Ukrajincima neće biti oduzeti bodovi

Trubin i Sudakov nastupili su, dakle, za seniorsku i za U-21 nacionalnu vrstu unutar 48 sati, što je prema propisima FIFA-e zabranjeno. Međutim, to pravilo se odnosi samo na FIFA-ina, ne i na UEFA-ina natjecanja...
Sport / Nogomet | 24. 06. 2023. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik U-21 reprezentacije Ukrajine Ruslan Rotan na konferenciji za novinare uoči dvoboja s Rumunjskom U-21 nacionalnom vrstom progovorio je o mogućem kršenju FIFA-inih propisa u utakmici Europskog prvenstva protiv reprezentacije Hrvatske odigranoj u srijedu.

Mladi su Ukrajinci u prvome kolu Europskog prvenstva s 2:0 svladali izabranike Dragana Skočića, no u petak navečer su se pojavila nagađanja da bi pobjeda mogla biti proglašena nevažećom, odnosno da će Vatreni upisati tri boda za tzv. zelenim stolom.

Izbornik Rotan u utakmici odigranoj u srijedu u Giulestiju koristio je dvojicu igrača koji su u ponedjeljak igrali susret A reprezentacije u kojem su Ukrajinci s 1:0 svladali Maltu. Ta su dvojica standardni vratar Anatolij Trubin i veznjak Georgij Sudakov koji je ušao s klupe u 83. minuti.

Trubin i Sudakov nastupili su, dakle, za seniorsku i za U-21 nacionalnu vrstu unutar 48 sati, što je prema propisima FIFA-e zabranjeno. Međutim, to pravilo se odnosi samo na FIFA-ina, ne i na UEFA-ina natjecanja, o čemu je progovorio i izbornik Ukrajine Ruslan Rotan.

"Pa pitali smo UEFA-u, to je bilo prvo što smo napravili. Rečeno nam je da se dogovorimo s njihovim klubovima. Razgovarali smo s klubovima i našim liječnicima te, dakako, i s našim dečkima. Analizirao sam situaciju i učinio ono što je bilo potrebno", izjavio je Rotan.

"Imamo cijelu prepisku s klubovima, a i s UEFA-om", poručio je ukrajinski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close