Crveni vragovi

United uzima trenera PSG-u, dovodi veznjake Napolija i West Hama?

Rangnick će pokušati spasiti što se spasiti da - dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka i pokušati osvojiti FA kup. Gotovo nitko u crvenom dijelu Uniteda ne gaji iluzije da bi United ove sezone mogao osvojiti Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 14. 01. 2022. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već duže vrijeme gori crveni alarm kod Crvenih vragova, sirene za uzbunu se ne gase, tako da će nakon kraja ove sezone na Old Traffordu započeti još jedan remont Unitedova stroja - može se kazati: veliki servis.

Nedavno pristigli trener Ralf Rangnick je privremeno rješenje do kraja sezone, a onda će preuzeti savjetničku ulogu u klubu.

Nijemac će pokušati spasiti što se spasiti da - dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka i pokušati osvojiti FA kup. Gotovo nitko u crvenom dijelu Uniteda ne gaji iluzije da bi United ove sezone mogao osvojiti Ligu prvaka.

U osmini finala Crveni vragovi igraju s Atleticom Madridom, koji je također gotovo u ruševinama, ali koji god klub prođe u četvrtzavršnicu, očekuju ga ekipe koje su živa žerava na sceni, poput Manchester Cityja, Chelseaja, Bayerna, Liverpoola, PSG-a ili Real Madrida.

Osim što Rangnick na kraju sezone preuzima savjetničku ulogu na Old Traffordu, od njega se očekuje da angažira i novog menadžera. Prema pisanju engleskih i francuskih, posebno pariških (Le Parisien) medija, Manchester United napravio je veliki korak prema rješavanju pitanja prvog trenera momčad za sezonu 2022/23.

Naime, kako Mauricia Pochettina ne cvjetaju ruže u Parizu, oba kluba mogla bi naći rješenje za sebe. Argentinac bi se vratio u Englesku i preuzeo United, a Zinedine Zidane bi došao na Park prinčeva.

Argentinca bi, po svemu sudeći, na Old Traffordu trebala dočekati drukčija svlačionica od postojeće. Paul Pogba još uvijek nije produžio ugovor, iako Britanci tvrde da će se ubrzo riješiti i taj 'problem'. Menadžer Cristiana Ronalda nedavno je po hitnom postupku odletio u Manchester United kako bi riješio status nezadovoljnog Portugalaca.

Donny van de Beek je na izlaznim vratima, United ga je navodno već ponudio Newcastleu i Borussiji Dortmund, a gotovo sigurno, tvrde Britanci, klub napušta Anthony Martial, koji je ove sezone odigrao svega sedam utakmica u Premier ligi.

Diogo Dalot ide prema Atletico Madridu koji traži zamjenu za Kierrana Trippiera, a Edinsonu Cavaniju i Jesseu Lingardu na kraju sezone ističe ugovor te bi njih dvojica trebali također napustiti klub.

Prema pisanju talijanske La Republice i britanskog Daily Expressa, United bi već ove zime mogao dovesti Napolijevog Fabijana Ruiza, kojeg mnogi smatraju ključnim kotačićem Napolijevog veznog reda ili Denisa Zakariju iz Borussije Monchengladbach.

United se, također, s Arsenalom bori za dovođenje 21-godišnjeg desnog beka iz Brightona Tariqua Lampeteyja kojeg Transfermarkt procjenjuje na 18 milijuna eura, piše Germanijak.hr.

U svakom slučaju Manchester United na ljeto kreće u novu rekonstrukciju, s novim trenerom na kormilu i čini se pomlađenom momčadi.

Ono što je slavnom engleskom klubu najveći strateški cilj idućeg ljeta jest dovođenje Declana Ricea iz West Hama te, dakako, Erlinga Haalanda kojem će se na kraju sezone aktivirati odštetna klauzula od 75 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close