Hitna sjednica

Utakmica Hrvatske i Bugarske ostaje na Poljudu!

Sport / Nogomet | 15. 06. 2015. u 08:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacijska utakmica za EURO 2016. između Hrvatske i Bugarske odigrat će se na Poljudu 10. listopada, jedan je od zaključaka Izvršnog odobora HNS-a.

To je najvažnija odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je u ponedjeljak poslije podne održao sjednicu u prostorijama HNS-a u Zagrebu.

Utakmica između Hrvatske i Bugarske ipak će se održati u Splitu unatoč izgredu sa nacističkim simbolom na travnjaku stadiona Poljud za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija u petak, zbog kojeg je UEFA danas pokrenula disciplinski postupak.

Još uvijek se ne zna kakva će biti kazna Disciplinske komisije UEFA-e zbog incindenta na poljudskom stadionu, ali u HNS-u očekuju da bi, uz rigoroznu novčanu kaznu i utakmicu protiv Bugarske opet mogli odigrati pred praznim tribinama, a posebno strepe od mogućnosti oduzimanja bodova.

Nakon šest odigranih kola u H kvalifikacijskoj skupini Hrvatska ima 14. Italija 12, Norveška 10, Bugarska 8, Azerbajdžan 4 i Malta 1 bod, a kako do kraja natjecanja treba odigrati još četiri kola Hrvatska, ukoliko ne bude kažnjena oduzimanjem bodova, ima realne izglede osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode direktno na EP u Francusku.

Kopirati
Drag cursor here to close