Odigrao samo jednu utakmicu ove sezone

Varane objavio kraj karijere

Varane je 2018. godine, izabran u najbolju postavu sezone u izboru UEFA-e, iste godine je bio u najboljem timu Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2024. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ozljede su očito ostavile traga. Trofejni francuski igrač je prije početka sezone prešao iz Manchester Uniteda u Como, ali je u Italiji odigrao samo jednu utakmicu do sada. Onu u Kupu protiv Sampdorije. Na toj utakmici je morao napustiti teren zbog ozljede. Kada je postalo jasno da se radi o težoj ozljedi i da će oporavak biti dug, Varane je raskinuo ugovor s Comom, a sada je objavio i kraj karijere.

 "Kažu da svim dobrim stvarima jednom dođe kraj.

U svojoj sam se karijeri suočio s mnogim izazovima, rješavao sam prilike za prigodom, gotovo sve za što su mi rekli da je nemoguće. Nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja koja će trajati cijeli život. Osvrćući se na ove trenutke, s neizmjernim ponosom i osjećajem ispunjenja objavljujem svoje povlačenje iz igre koju svi volimo.

Držim se najviših standarda, želim otići pod svojim uvjetima. Potrebna je velika doza hrabrosti da poslušate svoje srce i svoj instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Pao sam i ustajao tisuću puta, a ovaj put je trenutak da stanem.

Volio sam se boriti za sebe, svoje klubove, svoju zemlju, svoje suigrače i navijače svake momčadi za koju sam igrao. Od Lensa preko Madrida do Manchestera, pa igranja za našu reprezentaciju. Branio sam svaki grb svime što sam imao i volio sam svaku minutu putovanja. Igra na najvišoj razini je uzbudljivo iskustvo. Testira svaku razinu vašeg tijela i vašeg uma. Emocije koje doživljavamo ne možete pronaći nigdje drugdje. Kao sportaši, nikad nismo zadovoljni, nikad ne prihvaćamo uspjeh. To je naša priroda i ono što nas pokreće.

Ne kajem se, ne bih ništa mijenjao. Osvojio sam više nego što sam mogao i sanjati, ali osim priznanja i trofeja, ponosan sam što sam se, bez obzira na sve, držao svojih načela da budem iskren i pokušavao svugdje ostati bolji nego što sam zatekao. Nadam se da sam vas sve učinio ponosnima.

I tako, novi život počinje izvan terena. Ostat ću s Comom. Samo bez korištenja čizama i jastučića za potkoljenicu. Nešto o čemu jedva čekam podijeliti više s vama uskoro. Za sada, navijačima svakog kluba za koji sam igrao, mojim suigračima, trenerima i osoblju... od srca hvala što ste ovo putovanje učinili posebnijim nego što su moji najluđi snovi mogli predvidjeti.

Hvala ti, nogomete", napisao je Varane.

Još ranije se nakon poraza Francuske od Argentine u finalu SP oprostio od reprezentacije. Nakon 93 odigrane utakmice. Varane je 2018. godine, izabran u najbolju postavu sezone u izboru UEFA-e, iste godine je bio u najboljem timu Lige prvaka.

Varane je karijeru počeo u Lensu, ali je već s 18 godina otišao u Real Madrid za 11.000.000 eura. Tijekom 10 godina u Kraljevskom klubu osvojio je četiri Lige prvaka i tri Primere, uz kupove, superkupove i četiri titule klupskog prvaka svijeta, a 2021. je prešao u Manchester United za 40.000.000 eura.

Na Old Traffordu ga nije sačekao baš sređen i organiziran klub kao što je nekada bio, pa je za tri sezone imao priliku da se raduje samo po jednom peharu FA kupa i Liga kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close