Još jedan sportaš iz Ukrajine evakuiran

Vashchuk: U mom dvorištu je oklopno vozilo

Danas imam samo jednu želju, da naša vojska očisti ovu prljavštinu iz naše Ukrajine. Da uništimo one koji su u našu zemlju ušli samo kako bi ubijali i pljačkali. Neka naša zemlja bude slobodna. Pobijedit ćemo" napisao je ovaj bivši nogometaš.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2022. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladyslav Vashchuk je dijete Kijeva. Tu je rođen, najveći dio svoje karijere je proveo u dresu Dynama. Osvojio je devet naslova prvaka Ukrajine, šest puta Kup, jedan Super Kup. Iako je jedno vrijeme igrao za Spartak iz Moskve, Chornomorets Odesu, Lviv, Volyn Lutsk, Dynamo je klub u kojem je ostavio daleko najdublji trag.

I za reprezentaciju Ukrajine je upisao 63 nastupa što je sve samo ne mala brojka. Nažalost, Vashchuk je samo jedan u nizu Ukrajinaca koji je u proteklom periodu proživio puno toga, zajedno sa svojom obitelji. Na njegovu sreću uspio se nekako izvući iz iz Gostomela, grada u blizini Kijeva. Spasio se kroz humanitarni konvoj. Prethodno je više od dvije sedmice skrivao u nekom podrumu.

"Vidio sam kako traže priliku da prijeđu rijeku Irpin. Svi mostovi su bili razoreni, a nisu ni mogli puno voziti jer nisu imali dovoljno goriva. Mogu vam i reći da su se upravo u moju kuću uvezli oklopnim vozilom. Ne znam što je sve u mom domu. Pričali su mi, ali iskreno, o tome sada ne želim slušati. Najvažnije je da su moja djeca otišla sa mnom" rekao je Vashchuk koji je kasnije na Facebooku objavio sljedeće.

"Ne želim pričati o ruskoj vojsci, već je duže vremena sve jasno. Drago mi je da sam uspio izvući djecu. Gledajte, oni ovdje nisu došli pregovarati... Danas imam samo jednu želju, da naša vojska očisti ovu prljavštinu iz naše Ukrajine. Da uništimo one koji su u našu zemlju ušli samo kako bi ubijali i pljačkali. Neka naša zemlja bude slobodna. Pobijedit ćemo" napisao je ovaj bivši nogometaš.

Kopirati
Drag cursor here to close