Igrači Augsburga

Vatreni se morali vratiti iz Južne Afrike - sustav ih učitao kao Nigerijce!?

Hrvatski nogometaši Kristijan Jakić i Nediljko Labrović zapeli su u zračnoj luci u Johannesburgu jer ih je sustav učitao kao Nigerijce!? Nakon niza neugodnosti morali su se vratiti u Njemačku...
Sport / Nogomet | 23. 07. 2024. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS / Nediljko Labrović

Hrvatski nogometaši Kristijan Jakić (27) i Nediljko Labrović (24) prošlog su petka zapeli u zračnoj luci u Južnoafričkoj Republici.

Sa svojim klubom Augsburgom sletjeli su iz Dubaija u Johannesburg, no zbog problema s vizom nije im bilo dopušteno ući u zemlju. Sustav je Jakića i Labrovića identificirao kao... Nigerijce.

Kicker izvještava da je pogreška nastala u južnoafričkom sustavu. Jakića i Labrovića zadržali su satima, a zatim su im oduzeli putovnice i mobitele. Nijemci dodaju da su igrači bili prisiljeni boraviti u maloj sobi bez interneta i kontakta s vanjskim svijetom.

Michael Ströll, jedan od čelnika Augsburga, nije uspio riješiti situaciju.

"Nisam mogao razumjeti zašto nismo mogli razgovarati s ljudima u imigracijskom uredu, zašto naši argumenti nisu saslušani i zašto nisu bili zainteresirani za naše dokumente. Imam problem s načinom na koji su se odnosili prema igračima", kazao je Ströll.

Klub je na kraju morao platiti 50 eura za korištenje sobe u zračnoj luci. Južnoafrikanci su kasnije ignorirali dokumente koje su tražili od Nijemaca. 

"Igrači su situaciju prihvatili s dozom humora. Bili su vrlo staloženi. Ali ja nisam navikao imati posla s takvim ljudima. Svugdje drugdje su ljudi dragi, topli i uslužni", dodao je Michael Ströll.

Jakić i Labrović morali su napustiti Južnu Afriku. Augsburg je pokušavao riješiti problem, ali nije uspio. Igrači su se morali vratiti u Njemačku jer je policija hrvatske nogometaše smatrala Nigerijcima.

Dok je ostatak momčadi mirno otišao u svoju bazu uoči prijateljske utakmice s tanzanijskim Young Africans SC-om, Jakić i Labrović su se zajedno s direktorom Michaelom Ströllom morali vratiti u Dubai, piše Tportal.

Jakić i Labrović su ovog ljeta postali igrači Augsburga. Jakić je prošle sezone bio na posudbi u tom klubu, a sada je otkupljen iz Eintrachta za pet milijuna eura.

Labrović je stigao iz Rijeke u transferu vrijednom 2,5 milijuna eura. 

Kopirati
Drag cursor here to close