Neće u Rennes

Vatreni se predomislio i ostao u Italiji

Iako su ga očekivali u Rennesu da bi završili dogovoreni posao, hrvatski branič Marin Pongračić ipak će karijeru nastaviti u Fiorentini.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2024. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki preokret dogodio se po pitanju novog kluba Marina Pongračića. Iako su svi gotovo bili sigurni da on prelazi u francuski Rennes, pa čak i čelnici francuskog kluba koji su mu ugovorili liječnički pregled i očekivali dolazak.

Naime, Pongračić je unatoč dogovorenim uvjetima odustao od odlaska u Francusku te će ostati u ligi u kojoj je proveo posljednje dvije sezone, talijanskoj Serie A.

U posao se ubacila Fiorentina, koja je ponudila Lecceu ono što su tražili, a onda su uspjeli promijeniti mišljenje i Pongračiću, koji ni u startu nije imao ništa protiv ostanka u Italiji, piše Gol.hr.

Tako će zaigrati u dresu dvostrukog aktualnog finalista Konferencijske lige. 

Pongračić je već odradio liječnički u Firenci te će potpisati ugovor na pet godina, uz 2,1 milijun eura godišnjih primanja, a odšteta Lecceu bit će 14 milijuna uz eventualne bonuse.

Pongračić je tako postao treći najveći izlazni transfer Leccea, koji je u godinu dana jako dobro zaradio, jer je 26-godišnjeg MHrvata platio Wolfsburgu tek 1,6 milijuna eura.

Fiorentina je prošlu sezonu završila na osmom mjestu ljestvice Serie A i ponovno će zaigrati isto europsko natjecanje kao protekle dvije sezone, Konferencijsku ligu.

Pongračić bi u redovima Viola trebao popuniti mjesto koje iza sebe ostavlja Nikola Milenković, kojeg je od Fiorentine kupio Nottingham Forest. 

Kopirati
Drag cursor here to close