Dalić otkazao prvi trening

Veliki broj navijača dočekao reprezentaciju Hrvatske

Sport / Nogomet | 09. 06. 2024. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Njemačku dan nakon pobjede nad Portugalom u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo.Tisuće navijača dočekalo je Vatrene u gradiću Neuruppinu, 80-ak kilometara od Berlina, gdje će biti njihov kamp tijekom Eura.

Izbornik Zlatko Dalić održao je prvu konferenciju za novinare na njemačkom tlu. Planirani prvi trening Vatrenih otkazan je zbog umora igrača nakon utakmice s Portugalom, putovanja i svečanog dočeka. Prvi trening bit će odrađen sutra, a on će biti otvoren za javnost. Prema najavama, na njemu će prisustvovati više od četiri tisuće hrvatskih navijača.

"Jako lijepo su nas dočekali. Hrvati su pokazali što im znači naša reprezentacija. Svjesni su što mi radimo za Hrvatsku, za našu državu. Svjesni smo očekivanja naših navijača. Velika su nam podrška i nadam se da ih nećemo razočarati. Veseli me to i hvala im puno."

Pričao je Dalić i o Portugalu, ali puno više o prvom protivniku na Europskom prvenstvu, Španjolskoj.

"Pripremna utakmica. Dobar putokaz za dalje. Donijela nam je samopouzdanje za dalje. Želimo li dobiti Španjolsku, moramo dati više nego protiv Portugala. Ipak, protiv Portugala smo vidjeli puno lijepih stvari. Sretni smo s pobjedom, ali ovo je ipak bila samo prijateljska utakmica. No, ponavljam od rezultata me više veseli način na koji smo igrali.vaka utakmica koja nas čeka bit će drugačija.

Drugačija taktika

Trebat će drugačija taktika. Za Španjolsku trebamo biti bolji od nego protiv Portugala. Veseli me činjenica da svi koji su ušli da su pokazali da na njih možemo računati. Veseli me i Ivan Perišić, koji je u pola sata pretrpio par muških duela. Nećemo puno lutati, znamo put i taktiku za Španjolsku.

Trebat će nam čvrsti blok, trebat ćemo izbjeći situacije kao kod gola Portugala. Niti u jednom trenutku se nećemo raspasti. Veseli me igra u napadu. Tražit ćemo igru od golmana, bez preskakanja. Mirnoća nam treba u obrani. Još nismo radili na prekidima, ali to nas sad čeka. Ladić je gledao Španjolsku, čeka nas analiza", rekao je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close