Lukas Kačavenda

Veliki hrvatski talent na pripremama s Dinamom, a igrač je Lokomotive

Kačavenda je prošao cijele pripreme s Dinamom, odigrao sve pripremne utakmice za Modre, a onda u međuvremenu produžio ugovor s Lokomotivom za još dvije godine!
Sport / Nogomet | 28. 07. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GNK Dinamo / Lukas Kačavenda na treningu Dinama

Lukas Kačavenda, jedan od najboljih mladih hrvatskih igrača, došao je prošle godine u Dinamo iako su svi znali da je ozlijeđen. I, nakon što je dogovorena posudba iz Lokomotive, u Maksimiru su odlučili da će Kačavenda propustiti čitavu sezonu kako bi se oporavio od posljedica teških ozljeda koljena.

Odlučili su pritom i da će se oni brinuti o njegovom oporavku, rehabilitacija pod njihovim krovom, pod paskom njihovih liječnika i fizioterapeuta. Ukratko, Dinamo je na posudbu doveo igrača, za kojega se znalo da neće igrati, Dinamo je uložio u njegov oporavak da bi on na kraju sezone opet bio igrač Lokomotive, piše Germanijak.hr.

Međutim, ovog je ljeta uslijedio još bizarniji nastavak te priče. Dinamo, naime, nije produžio posudbu, nije kupio Kačavendu, ali je on otišao na pripreme Modrih. Lokomotiva je pritom izdala posebnu potvrdu, kojom je dopustila Kačavendi da trenira s Dinamom i igra pripremne utakmice, a Dinamo do kraja prijelaznog roka može odlučiti hoće li ga angažirati.

Dilema je, nakon svih tih ozljeda može li se mladi talent odmah, kroz Dinamo vratiti nogometu. 

No, čitava situacija je u najmanju ruku neobična. Jer, prošao je cijele pripreme s Dinamom, odigrao sve pripremne utakmice za Modre, a onda u međuvremenu produžio ugovor s Lokomotivom za još dvije godine!

Tako da se samo pet dana prije početka prvenstva Kačavenda nalazi se u nevjerojatnoj situaciji. Igrač je Lokomotive, sa značajnom ulogom i minutažom u Dinamu, za koji ne smije igrati službene, natjecateljske utakmice.

Primjerice, Kačavenda može u subotu trenirati s Dinamom, u nedjelju igrati za Lokomotivu na Rujevici i onda se u ponedjeljak opet pojaviti na treningu u Maksimiru. I tako do kraja kolovoza i isteka roka za konačnu Dinamovu odluku...

Takav ugovor između dvaju klubova ne pamti niti u doba najveće ljubavi Dinama i Lokomotive, ali bez obzira na sve, klubovi to moraju riješiti prije petka i početka HNL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close