Laganih 3:0 na Old Traffordu

VIDEO I Liverpool i dalje terorizira Manchester United

Od dolaska ten Haga, United je potrošio 660.000.000 eura, što nije mali novac. Danas je recimo taj United izgledao kao jedna solidna ekipe Premiershipa iz donjeg dijela tabele.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2024. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sezone koja je završila tako kako je završila navijači Uniteda su očekivali nešto novo, ali očito da to, ova ekipa i trener Erik ten Hag koji je dobio još jednu priliku ne mogu ponuditi.

S druge strane Arne Slot koji je dočekan s određenom skepsom nakon odlaska velikog Kloppa, čini se radi odličan posao. Jer je Liverpool uzeo devet bodova iz tri utakmice, uz gol razliku 7:0. Redsi su jedina ekipa koja u tri kola nije primila niti jedan gol.

Od dolaska ten Haga, United je potrošio 660.000.000 eura, što nije mali novac. Danas je recimo taj United izgledao kao jedna solidna ekipe Premiershipa iz donjeg dijela tabele. Casemiro je gostima poklanjao lopte na različite načine. Prvo u 35. minuti nakon što su Diaz i Salah odigrali akciju u kojoj je ovaj prvi zabio glavom. Isti dvojac je iskoristio još jedan poklon koji je došao sedam minuta poslije, samo što je sada Egipćanin strijelac.

Na poluvremenu je Ten Hag odlučio zamijeniti Casemira zbog Brazilčeve izrazito loše predstave, a na teren je ustupio mladi igrač iza akademije kluba Toby Collyer. Međutim, muke za United su se nastavile, na 3:0 u 56. minuti povisio je Mohamed Salah. Ovo je bio 12 gol Salaha u 15 utakmica protiv Uniteda. Rijetki imaju takvu statistiku. United je imao prilike, uglavnom preko Joshue Zirkzeea, ali to je bilo premalo.

Arne Slot je postao prvi trener u Premiershipu od 2007. godine i sada već pokojnog Sven-Görana Erikssona koji je debitantsku sezonu počeo sa tri trijumfa bez primljenog gola, a istovremeno se profilirao kao prvi nakon devet Liverpoolovih trenera koji su dobili prvi derbi na Old Traffordu. Prethodno je to pošlo za rukom Bob Paisley 1975. godine.

Od 2021. godine do danas, Liverpool možemo reći "terorizira" Manchester United. Na Old Traffordu je slavio 5:0, danas 3:0, na svom terenu je jednom bio bolji 4:0, dok je 5. ožujka 2023. godine bilo nevjerojatnih 7:0.

Kopirati
Drag cursor here to close