Rođen na Floridi, skrasio se u Argentini

VIDEO I Miljević sve bolji u dresu Newell's Old Boysa

Da je koristio lažno ime otkrilo se sasvim slučajno nakon jedne tučnjave na tribinama u kojoj je sudjelovao, pa je kasnije legitimiran. Morao je naravno napustiti Montreal, nakon čega je prošle godine u veljači potpisao ugovor s ekipom Newell's Old B
Sport / Nogomet | 26. 08. 2024. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Newell's Old Boys su uspjeli na Monumentalu sačuvati svoju mrežu. Kada se pogleda cijela utakmica mogli bismo reći bez većih problema. Iako je pritisak Rivera bio jak tek u posljednjih desetak minuta. Za one koji su ostali budni duboko u noć, utakmica nije opravdala očekivanja, ali jedan igrač jeste privukao svoju pažnju.

Radi se o Matku Miljeviću, igraču Newell's Old Boysa koji je nosio dres s brojem 19. Igra na poziciji veznjaka, ima 23 godine. Momak koji se do svoje petnaeste godine bavio tekvondoom, čak je bio prvak Argentine, iako je rođen u Americi, na Floridi. Prošao je omladinsku škole Boce i Argentinos Juniorsa za čiju je seniorsku ekipu zaigrao 2019. godine. Sreću je nakon toga pokušao pronaći u MLS-u, igrajući za Montreal. Međutim, nije se izborio za neku minutažu pa je odlučio igrati u nižem rangu takmičenja, za amatersku ekipu Quebeca i to pod lažnim imenom.

Da je koristio lažno ime otkrilo se sasvim slučajno nakon jedne tučnjave na tribinama u kojoj je sudjelovao, pa je kasnije legitimiran. Morao je naravno napustiti Montreal, nakon čega je prošle godine u veljači potpisao ugovor s ekipom Newell's Old Boysa.

Video: Matko Miljević 

Ugovor je potpisan na godinu dana i do sada je Miljević odigrao 11 utakmica. Igrao je za selekciju SAD do 16 godina, pa je onda upisao četiri nastupa za Argentinu do 20 godina, kod trenera Fernanda Batiste. U kolovozu 2019. godine, Matko je dobio poziv Taba Ramosa izbornika mlade reprezentacije SAD, ali ga Argentinci nisu pustili. Godinu kasnije ipak jesu, pa je Miljević zaigrao za reprezentaciju SAD u prijateljskim utakmicama protiv Meksika. Matko Miljević dijelom povezan i s BiH, njegov deda je rođen u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close