Do sada su igrali 14. puta

VIDEO I Navijači Reala pamte "četvrticu" Lewandowskog

Posebna priča je bila prva utakmica polufinala Lige prvaka 2013. godine. Robert Lewandowski je te večeri postao prvi igrač u povijesti koji je zabio Realu četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2024. u 19:14 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnji ogled na Wembleyu bit će ukupno petnaesti između Reala i Borussije Dortmund. Dva puta smo gledali njihove okršaje u polufinalima Lige prvaka, osam utakmica "otpada" na fazu po skupinama, dvije na duel iz četvrtfinala.

Prvog travnja 1998. godine, Fernando Morientes i Christian Karembeu su osigurali Realu prednost koju Borussia nije mogla nadoknaditi u revanšu. Na klupi Reala je bio njemački stručnjak Jupp Heynckes, Nevio Scala je vodio Borussiju.

Naredna četiri susreta su se igrala u skupinama. U sezoni 2002/03 uspješniji je bio Real, u onoj deset godina poslije Borussia.
Posebna priča je bila prva utakmica polufinala Lige prvaka 2013. godine. Robert Lewandowski je te večeri postao prvi igrač u povijesti koji je zabio Realu četiri gola u jednoj utakmici Lige prvaka. Četiri gola za 66 minuta. Četiri gola koja su skoro do ludila dovela Josea Mourinha.

"Bolja ekipa je pobijedila. Daleko bolja ekipa. Individualno i kolektivno su nas nadigrali. Bili su bolji i zaslužili su pobjedu. Teško smo zadržavali loptu. Mislim da se možemo vratiti. Moramo vjerovati u to," govorio je nakon utakmice Portugalac.

Video: Borussia Dortmund - Real Madrid 

Real Madrid je u revanšu igrao odlično, u uvodnih 15 minuta su njegovi igrači zapucali nekoliko velikih prilika. Benzema je bio strijelac u 83. minuti, Ramos je doveo na rub Real golom za 2:0 u nadoknadi, ali je ostalo tih 2:0.

Nakon što je Borussia Dortmund izbacila Real Madrid u 'Kraljevskom klubu' su sljedeće sezone servirali osvetu. Borussia je bila oslabljena neigranjem šest važnih igrača. Real je iskoristio svoju priliku. Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Gareth Bale (3), Isco (27) i Ronaldo (57). Kako je Real ostao sezonu ranije kratak za jedan gol, tako isto je i Borussia u revanš susretu četvrtfinala.

Video: Real Madrid - Borussia Dortmund

Borussija je pružila sjajnu predstavu i u potpunosti je nadigrala goste. Osim što su zabili dva gola igrači Borussije uzdrmali su stativu, te imali još tri-četiri sjajne prilike za treći gol koji bi susret odveo u produžetak. Real je u 17. minuti imao jedanaesterac kojeg nije realizirao Angel di Maria. Od tog susreta do ovog večeras, Real i Borussia su igrali još četiri puta, Borussia nije dobila niti jednu. Od tog posljednjeg duela je prošlo šest godina.

Kopirati
Drag cursor here to close