Raketa stigao

VIDEO I Na Poljudu gori, Rakitić zvanično predstavljen

"U Splitu imam najbolje prijatelje, Split je moj dom u Hrvatskoj, zato je ovo posebno. Hvala Tommyju što je omogućio i što je njegova želja da budem dio Hajduka", rekao je Rakitić na predstavljanju.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2024. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Rakitić je novi grač Hajduka. Dugo se pričalo, pisalo, onda je došao period iščekivanja. Danas je posao definitivno finaliziran. Ivan Rakitić je novi igrač Hajduka, zvanično je predstavljen.

U velikoj euforiji koja je opet nakon nekoliko mjeseci pauze zahvatila Split. Prije Ivana na stadion je stigla njegova supruga Raquel s djecom, a malo iza toga pojacio se i Ivan. Na press konferenciji su također bili i Nikola Kalinić kao sportski direktor i predsjednik uprave Ivan Bilić. Nakon predsjednika i direktora, novinarima se obratio sam Rakitić.

Video: Ivan Rakitić na presici 

"Hvala svima, navijačima, mojoj supruzi koja me podržala. Prije tri mjeseca da mi je netko rekao da će se ovo dogoditi, bih se nasmijao. Ali dobio sam priliku vratiti što je Hrvatska meni dala, u tom najljepšem kockastom dresu i to kroz HNL u jedinom klubu u kojemu je bilo moguće. U Splitu imam najbolje prijatelje, Split je moj dom u Hrvatskoj, zato je ovo posebno. Hvala Tommyju što je omogućio i što je njegova želja da budem dio Hajduka. Jedva čekam krenuti s treningom, da se priključim momčadi".

Nakon toga su uslijedila pitanja novinara, jedno je bilo vezano za trenutačnu formu:

"Bilo mi je jasno da ću se morati priključiti, želio sam biti najbolje moguće spreman. Nije isto kad si sam i kad si s cijelom momčadi. Jako se dobro osjećam, vidjet ćemo ovih dana kad krenem s momčadi. Radio sam zadnjih dana po posebnom programu da to bude što bliže treningu s momčadi. Dođe moment kad ti je dosta odmora, treba mi travnjak, suigrači, borba i jedva čekam", rekao je Rakitić.

Pozicija?

"Mogu što god, i desni bek. Tu sam da dam sve od sebe. Bitno je da se upoznamo, iz dana u dan da vidimo kako dišemo."

Jesi li pratio HNL proteklih godina?

"Jesam, ali nisam insajder. Provest ću sada puno vremena pred kompjuterom. Neće biti problema, naše ljude znam, to je bitno, ostalo ću nadoknaditi."

Nije u šoldima sve, koliko je strast navijača bila presudna?

"Kad mi je vjenčani kum rekao da je gotovo, kad je zaplakao od emocija, sve je rečeno. Prije 17 godina kad sam prvi put došao ovdje, nisam mogao ni slutiti ovo. Čista odluka srca, emocija, ljubav. Osjetiš da te žele imati tu, direktor, predsjednik, Tommy... Od prvog je dana jasno."

Video: Rakitić pred navijačima 
Kopirati
Drag cursor here to close