Iznenađenje na Anfieldu

VIDEO I Odoi šokirao Liverpool, Haaland ruši vlastite rekorde

Prije utakmice se pričalo o Liverpoolu koji izgleda dobro pod palicom Arnea Slota, ali nakon današnje utakmice Nottingham je neporažen u četiri kola.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2024. u 19:09 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je u protekle sezonu dvije uspio zadržati određeni broj igrača, ali je recimo odlučio prodati Calluma Hudsona-Odoia. Igrača koji je danas presudio Liverpoolu na Anfieldu. Za prvu pobjedu Nottingham Forest nad Liverpoolom u bilo kojem takmičenju od od 1969. godine, u gostima.

Prije utakmice se pričalo o Liverpoolu koji izgleda dobro pod palicom Arnea Slota, ali nakon današnje utakmice Nottingham je neporažen u četiri kola. Uz dva remija tu su dvije pobjede, pa se može reći kako Nuno Espirito Santo također radi dobar posao.

Nuno koji je danas u drugom dijelu na teren poslao Hudsona-Odoija i Elanga, igrače za prevagu. Trenutak odluke se dogodio u 72. minuti. Darwin Nunez je izgubio loptu, Elanga je u kontri preciznom dijagonalom proigrao Hudsona-Odoija, ovaj još boljim udarcem baca u očaj navijače Liverpoola. Imao je Liverpool dovoljno vremena, ali je ostao bez bodova

Video: Liverpool - Nottingham Forest 

Brentford je krenuo silovito protiv Manchester Cityja. Gostujući napadač Yoane Wissa zabio je najbrži gol ove sezone, glavom nakon samo 23 sekunde igre, a iz neposredne blizine nakon što su John Stones i Ederson neobjašnjivo zabrljali pokušavajući riješiti udarac Keanea Lewis-Pottera. U nastavku utakmice Haaland je preuzeo stvari u svoje ruke.

Norvežanin je do poluvremena postigao dva gola za preokret i slavlje Manchester Cityja. Vrijedi istaknuti da je ovo najjači ulazak Haalanda u premierligašku sezonu otkad je potpisao za City. Nakon četiri kola, Norvežanin broji devet pogodaka. U prvoj sezoni za to mu je bilo potrebno devet utakmica, a u drugoj pet. Osim toga, Haaland je nadmašio rekord Waynea Rooneya, koji je u prva četiri kola imao osam golova sezone 2011./2012. Bilo je, naime, upitno hoće li Haaland uopće zaigrati, jer mu je u srijedu iznenada preminuo blizak prijatelj. Pep Guardiola uoči utakmice je kazao da će centarfor igrati ako bude "psihički spreman".

Mateo Kovačić je odigrao prvo, a Joško Gvardiol drugo poluvrijeme za City koji je na vrhu ljestvice s 12 bodova, dok je Brentford sedmi sa šest

Video: Manchester City - Brentford 

Raul Jimenez doveo je Fulham u vodstvo u 24. minuti i činilo se kako tri boda ostaju na Craven Cottageu, ali se u 95. minuti pojavio Danny Ings kojeg je kao posljednjeg aduta u igru uveo Julen Lopetegui osam minuta prije kraja. Kapetan Jarrod Bowen briljantno je pronašao napadača u kaznenom prostoru u posljednjim minutama, a Ingsu je trebao jedan dodir da se namjesti i savlada Lena.

Leicester City je vodio 2:0 u gostima protiv Crystal Palacea, ali je na kraju osvojio samo bod. Jamie Vardy je osigurao prednost gostima sredinom poluvremena, a onda je na otvaranju drugog Ndidi proigrao Stephyja Mavididija koji ne propušta priliku. Mateta je u sljedećem napadu vratio u život Crystal Palace koji bod hvata u nadoknadi. Mateta je mirno zakotrljao loptu pored golmana Leicestera Madsa Hermansena u drugoj minuti dodanog vremena, nakon što je Conor Coady srušio Ismaila Sarra u kaznenom prostoru.

Treći remi u ovom terminu bio je onaj Brightona i Ipswicha s tim da je ovaj susret završio bez golova.

Kopirati
Drag cursor here to close