Žele u polufinale

VIDEO I Osebujni Šegrt, kako motivira, kako slavi

"Nitko ne zna što dalje možemo napraviti na ovom turniru. Nemamo granica, ovi igrači me svaki put ponovo iznenade sa svakom novom utakmicom", kaže Šegrt.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dosadašnjem dijelu Azijskog kupa smo vidjeli veliki broj iznenađenja, preokreta, bilo je dosta uzbuđenja, a najveća priča turnira je svakako ulazak selekcije Tadžikistana u četvrtfinale. I to u svom prvom nastupu.

Bod protiv Kine, pobjeda protiv Libanona i onda senzacija u osmini finala. Eliminacija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najveći uspjeh Tadžikistana (kojeg je jedno vrijeme vodio Kemal Alispahić), koji potpisuje Petar Šegrt. Trener iz Hrvatske poznat po svojoj karijeri i treniranju zanimljivih selekcija.

Video: Nakon jednog treninga

Bio je na klupi Afganistana, nakon toga je vodio Maldive prije nego što se skrasio u Tadžikistanu. Ljubitelji nogometa na ovim prostorima ga pamte kao trenera Zvijezde iz Gradačca. Jednu sezonu je radio u ovom klubu, prvu i posljednju utakmicu je odradio protiv Zrinjskog te sezone. Zvijezda je završila kao posljednja na tabeli. Također ostao je upamćen verbalni pa manji fizički sukob koji je imao Šegrt sa tadašnjim trenerom Veleža Nedimom Jusufbegovićem nakon utakmice u Mostaru.

Sada u Kataru, Šegrt piše povijest ove selekcije. U četvrtfinalu igraju protiv Jordana.

"Nitko ne zna što dalje možemo napraviti na ovom turniru. Nemamo granica, ovi igrači me svaki put ponovo iznenade sa svakom novom utakmicom. Moj san je proći u polufinale. Znam da ljudi u Tadžikistanu slave, da tamo nitko ne spava. Primili smo taj gol ali smo se uspjeli vratiti. Ova reprezentacija, ovi igrači imaju karakter, borbeni duh. Na kraju moramo priznati imali smo i malo sreće, ali tako je to", kaže Šegrt. Jedinstvo, zajedništvo je nešto što ovaj trener stalno izdvaja.

"Ovo je naš prvi nastup na Azijskom kupu, bili smo novajlije, ali naša odlučnost nas je dovela dovde. Vidjeli smo što je ekipa poput Maroka uradila ovdje u Kataru. Neću se žaliti ako se naša bajka nastavi kao i njihova. Ono što je za mene najveća pobjeda jeste da imamo jednu ekipu, jedinstvo unutar nje. Osjetio sam kako padamo nakon primljenog gola, ali sam rekao igračima da moraju ustati, da moraju pokazati karakter", rekao je nakon utakmice Šegrt koji izgledom podsjeća neke na Einsteina, neke na Šerbedžiju. Šegrt ima svoj stil vođenja ekipe, selekcije, uvijek nudi nešto novo, a način proslave prolaska u četvrtfinale Azijskog kupa to potvrđuje

Video: Nakon prolaska u četvrtfinale 
Kopirati
Drag cursor here to close