Gol Maldinija

VIDEO I S Nicolom na klupi Empoli ne može da izgubi

Davide Nicola radi sjajan posao sa ekipom Empolija. Pod njegovim vodstvom Empoli je bez poraza. Danas su upisali vrijednu gostujuću pobjedu.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2024. u 20:49 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davide Nicola. Čudotvorac. Trener koji radi nemoguće stvari u borbi za opstanak. Jednom je baš poput nekog mađioničara spasio Crotone, drugi put Salernitanu U novu nemoguću misiju je krenuo s Empolijem. Ekipom kojoj je imala najlošiji start u povijesti Serie A. U jednom trenutku su imali pet bodova manje od zone opstanka.

I onda je došao taj Nicola. I Empoli od trenutka kada je preuzeo ekipu, još nije izgubio utakmicu. Sredili su Monzu, Salernitanu,
uzeli bod Juventusu, Fiorentini, Genoi, danas je na red došao Sassuolo. Uporno su se domaći vraćali, ali su izgubili na kraju.

Prvo je Luperto zabio glavom za 0:1, vrlo rano u 11. minuti. Onda su domaći zahvaljujući VAR - penalu došli do 1:1 (Pinamonti) u 54. minuti. Drugi penal je došao u 64. minuti, ovaj put na drugoj strani, Empoli ponovo vodi (Niang).

Ferrari je loptu Bajrami sproveo u mrežu za 2:2, ali Empoli ne posustaje. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade, skoro na isti način kao i domaći, gosti stižu do gola. Bastoni se pobrinuo za slavlje gostiju.

S ova tri boda Empoli je skočio na 13. mjesto s 25 bodova, pet više od 17. Sassuola koji je ovim porazom nastavio niz neuspjeha, u posljednjih je šest kola osvojio tek jedan bod i tako je ostao na istom bodovnom učinku kao i 18. Verona koja se nalazi u zoni ispadanja.

Video: Sassuolo - Empoli 

Raffaelle Palladino također radi dobar posao na klupi Monze, ali kod njih ipak situacija nešto drugačija. I njegova ekipa je pet kola bez poraza, s tim što su od posljednjih pet oni dobili tri. Pa su sve bliži sredini tabele. Odluka o pobjedniku ovog susreta pala je u posljednjih 15-ak minuta. Iako su gosti mogli ranije osigurati prednost. Đurić je imao dvije velike prilike.

Na kraju su ipak bolju igru gosti naplatili. Gagliardini proigrava, a treći iz slavne porodice Maldini, Daniel postiže gol u 78. minuti. Kad već Đurić nije mogao do gola, onda je upisao asistenciju. Glavom je prebacio za Pessinu koji je brži od dvojice domaćih igrača i to je 0:2.

Video: Salernitana - Monza 
Kopirati
Drag cursor here to close