"Šarena" Engleska protiv BiH

VIDEO I Southgate: Mi smo još u procesu priprema za EURO

Protiv BiH ćemo vidjeti Englesku bez nekoliko važnih igrača. Neće biti Bukaya Sake, Johna Stonesa, Harryja Maguirea, Lukea Shawa, Anthonyja Gordona, Judea Bellinghama, Harry Kane će vrlo vjerojatno biti na klupi.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2024. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gareth Southgate je na klupi reprezentacije Engleske od 2016. godine. Pod njegovim vodstvom Engleska je jednom bila u polufinalu Svjetskog prvenstva, kao domaćin je izgubila finale Eura. Na posljednjoj velikoj smotri u Kataru, zaustavljena je u četvrtfinalu. U poređenju s rezultatima prije dolaska Southgate, ogroman iskorak je napravljen, međutim, mediji i ljubitelji nogometa sve manje vjeruju njihovom izborniku.

Mnogi smatraju kako Engleska ima igrački kadar za trofej, naslov, mnogi su skloni tvrdnji da su ga morali osvojiti već do sada. Prije polaska na EURO, gdje su opet očekivanja velika Engleska će odigrati dvije kontrolne utakmice. BiH i Island su protivnici.

Protiv BiH ćemo vidjeti Englesku bez nekoliko važnih igrača. Neće biti Bukaya Sake, Johna Stonesa, Harryja Maguirea, Lukea Shawa, Anthonyja Gordona, Judea Bellinghama, Harry Kane će vrlo vjerojatno biti na klupi.

"Mi smo još u procesu priprema za EURO. Neki igrači će biti u konkurenciji za današnji meč, neki možda neće. Neki će možda putovati u Njemačku, a neki neće. Još uvijek nisam donio definitivnu odluku o tome. Postoje objektivni razlozi zbog kojih ne možemo računati na četiri ili pet igrača. Pojedinim igračima je potrebna minutaža, a cijela skupina je nekoliko tjedana bila bez utakmica i naredni mečevi će biti veoma važni zbog fizičke spreme. Isprobat ćemo i neke igrače na drugim pozicijama, ali i vidjeti kako igrači s manjom minutažom igraju u sjajnoj atmosferi. Momci su došli na pripreme s vrhunskim mentalitetom", naglasio je Southgate.

Video: Trening Engleske 

Engleska je u posljednje tri utakmice upisala dva remija, uz jedan poraz. Protivnici su bili Sjeverna Makedonija, Brazil i Belgija. U prošloj godini je ova selekcija odigrala deset utakmica i samo je remizirala jednom (Ukrajina). Posljednji poraz je onaj iz Katara (Francuska), posljednji domaći od Mađarske iz Lige Nacija 0:4. Taj susret je odigran prije dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close