Poznata dva putnika u niži rang

VIDEO I Tottenham poslao Burnley u Championship, Luton se nada čudu

Današnjim porazom Burnley službeno drugi putnik u niži rang, pridruživši se Sheffield Unitedu koji već odavno zna svoju sudbinu.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2024. u 18:44 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke su dileme današnjim utakmicama Premiershipa riješene. Nottingham Forest može slaviti, Tottenham je poslao njihovog konkurenta Burnley u Championship, dok će Lutonu, nakon današnjeg poraza od West Hama trebati čudo da ostanu u ligi.

Tottenham slavio protiv Burnleya i poslao ih u Championship

Igrači Tottenhama su na svom stadionu svladali Burnley s minimalnih 2:1 i tako ostali u borbi za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone. Do pobjede su stigli nakon preokreta golovima Porra i van de Vena, dok je za goste jedini pogodio Bruun Larsen.

Gosti prvi dolaze u vodstvo. Igrala se 25. minuta, a nakon nesmotrenosti obrane domaćih priliku je iskoristio Bruun Larsen i doveo Burnley u prednost, kojemu je trebala pobjeda da ostane u borbi za ostanak u eliti.

Nakon toga Spursi su bolje zaigrali i poravnali već nakon 7 minuta. Porro je odigrao dupli pas s Johnsonom, probio se do kaznenog prostora i sjajno pogodio u bliži kut vratara Murića. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku, Spursi dominiraju, a Murić spašava goste. Prvo je Porro u 78. minuti stajao sam na drugoj vratnici pred praznim golom, ali je neobjašnjivo promašio čisti zicer. Odmah nakon njega, Sarr ima priliku s desetak metara od gola, ali Murić reagira sjajno.

Sve te prilike bile su uvertira pred preokret koji se zbio u 82. minuti utakmice. Maddison je dodao, a u napadu se našao branič Spursa Micky van de Ven koji sjajno pogađa za preokret.

Ovim je porazom Burnley službeno drugi putnik u niži rang, pridruživši se Sheffield Unitedu koji već odavno zna svoju sudbinu. Spursi su se pobjedom približili na samo četiri boda zaostatka od Aston Ville koja se nalazi na četvrtom, posljednjem mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Na dvije utakmice do kraja, Spursi će igrati s Manchester Cityjem i Sheffield Unitedom, dok će Aston Villa igrati protiv Liverpoola te Crystal Palacea.

West Ham svladao Luton i gotovo sigurno ih poslao u niži rang

Nogometaši West Hama su na svom stadionu slavili s 3:1 protiv Lutona. Pogotke su postigli Ward-Prowse, Soucek te mladi Earthy, dok je za goste jedini pogodak postigao Lokonga.

Luton je prvi stigao do pogotka. Igrala se 6. minuta, a na Doughtyjev centaršut sjajno je naletio Lokonga i glavom matirao Areolu. Bio je to 71. primljeni pogodak Čekićara u Premier ligi ove sezone čime su oborili rekord svoje najgore sezone u tom segmentu, srušivši čak rekord kada su u sezoni 2010./11. bili zadnji na tablici, ali s manje primljenih golova.

Domaći su kreirali preokret u drugom dijelu. Prvo je u 54. minuti poravnao Ward-Prowse, a 12 minuta kasnije Soucek je sjajnim volejom s ruba šesnaesterca matirao Kaminskog.

Konačnih 3:1 postavio je 19-godišnji George Earthy, kojemu je ovo bio tek drugi nastup u Premiershipu.

Luton jedino čudo može spasiti

Ovim je porazom Luton ostao na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu, s 26 osvojenih bodova i tri manje od bijega iz relegacijske zone, ali i s utakmicom više od Nottingham Foresta. Stoga, Lutonu jedino igra matematičko čudo da ostane u ligi, ali ipak se čini kako će ekipe koje su se pridružile eliti na početku sezone, istu i momentalno napustiti.

Newcastle kiksao na domaćem terenu, Palace slavio protiv Wolvesa

Od ostalih utakmica, Newcastle je na svom St. James's Parku remizirao s Brightonom 1:1. Utakmica koja je imala puno više značaja za domaće u borbi za europska mjesta, ali Svrake nisu iskoristile veliki broj šansi koje su kreirali.

Goste je u vodstvo doveo Veltman u 18' nakon kornera, a rezultat je postavio Longstaff duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Do preokreta su domaći stigli u 85. minuti kada je pogodio Gordon, ali je asistentu Almironu svirana nedozvoljena pozicija prilikom dodavanja engleskom napadaču.

Video: Newcastle - Brighton 

Everton je u utakmici koja nije imala rezultatski značaj slavio protiv Sheffielda s 1:0 pogotkom Doucourea, Brentford je s 2:1 slavio na gostovanju protiv Bournemoutha (Solanke/ Mbeumo, Wissa), a Crystal Palace je na Molineuxu svladao Wolves s 3:1 (Cunha/ Olise, Mateta, Eze).

Video: Everton - Sheffield United
Kopirati
Drag cursor here to close