Ibrakadabra

VIDEO | Zlatanovi čarobni golovi: Sve je počelo prije 20 godina

Nema nikakve sumnje da je Ibrakadabra postigao jedan od najboljih golova svoje karijere, ali i nizozemske Eredivisije, na utakmici protiv NAC Brede (6-2), prije 20 godina.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2024. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karijera Zlatana Ibrahimovića prepuna je spektakularnih pogodaka od kojih je teško izabrati najbolji.

Međutim, nema nikakve sumnje da je Ibrakadabra postigao jedan od najboljih golova svoje karijere, ali i nizozemske Eredivisije, na utakmici protiv NAC Brede (6-2).

Prošlo je od tada 20 godina, a ono što je švedski čarobnjak naših korijena učinio kod petog gola svoje momčadi, tog 22. kolovoza 2004. godine, i danas se prepričava. 

Video: ICONIC IBRAHIMOVIC Solo Goal | Ajax - NAC Breda (22-08-2004)

Kad pogledamo ovaj njegov slalom u stilu Maradone, složit ćemo se da je u pitanju jedna od najvećih nogometnih majstorija 21. stoljeća.

Inače, Ibrahimović je ubrzo nakon ove utakmice prešao u Juventus u transferu od 16 milijuna eura.

Igrajući u Italiji (Juventus, Inter, Milan), ali i u Španjolskoj (Barcelona), Engleskoj (Manchester United) te Francuskoj (PSG), Zlatan je postigao mnoštvo atraktivnih pogodaka.

Naravno, uvijek je davao sve od sebe i za nacionalnu vrstu svoje domovine Švedske, za koju je nastupio 122 puta, uz 62 pogotka, od kojih se neki uistinu legendarni.

Ukupno se u karijeri u klupskom nogometu 405 puta upisao među strijelce, a u sljedećem video zapisu možete pogledati njegovih 10 najatraktivnijih golova. 

Video: Zlatan Ibrahimovic - Top 10 Goals Ever
Kopirati
Drag cursor here to close