bez prava na kiks

Vitežane pobjeda nad Čelikom približava ostanku

Sport / Nogomet | 27. 04. 2016. u 12:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vitez u prvoj utakmici 27. kola dočekuje zenički Čelik. I dok se domaćin bori za ostanak, Čelik u Vitez dolazi rasterećen obzirom da je već odavno osigurao svoj ostanak u Premijer ligi BiH.

'Imamo apsolutni respekt prema Čeliku. Vrlo su tvrda i karakterna ekipa. Kvalitetno igraju u gostima gdje su probleme zadali Širokom i Rudaru, a na našu sreću i Borcu. Mislim da su i igrom protiv Sarajeva još jedanput dali do znanja da imaju jako dobre igrače, predvođene trenerom Beganovićem', rekao je trener Karačić i dodao:

'Međutim, uz poštovanje prema protivniku, znamo što nam je činiti i vjerujemo kako ćemo u ovoj utakmici potvrditi naše ambicije od mog dolaska, a svi znamo koje su to ambicije. Svi u klubu, od uprave, mojih suradnika i igrača, pa do navijača i ljubitelja našeg kluba i samog grada Viteza, želimo ostvariti cilj koji je igranje u Premijer ligi i sljedeće godine. Moramo upotrijebiti svu našu snagu i mogućnosti u ovoj utakmici gdje protivnik dolazi rasterećen te nam ta njihova rasterećenost može zadati velike probleme. Moji igrači su svjesni važnosti utakmice i kako nemamo pravo na kiks. No, svi vjerujemo kako ćemo nakon ove utakmice biti bliže ostanku'.

Vitez u ovu utakmicu ulazi nakon tri vezana poraza što stavlja dodatni pritisak na Karačićeve igrače.

“Svi koji se bave ovim sportom moraju biti spremni na pritisak, i ja kao trener, a i igrači. Međutim, isto tako moji igrači moraju vjerovati u svoje sposobnosti jer su puno puta u ovom prvenstvu dokazali da kada pokažemo zajedništvo i vjeru u sebe možemo zadati protivniku probleme, a sebi donijeti uspjeh“, naglasio je Karačić.

Utakmica s Čelikom se igra u petak na Gradskom stadionu u Vitezu, s početkom od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close