Posao u reprezentaciji

Vrsaljko o novoj ulozi: Na momente zaboravim da nisam dio igračkog kadra

"Ozračje je sjajno, to je ono što treba, to nas pokreće. Vjerujem da ćemo biti pravi", kazao je Vrsaljko u najavi Eura.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2024. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put nakon što je prekinuo igračku karijeru bivši Vatreni Šime Vrsaljko pojavio se u ulozi ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), piše Gol.hr

O novoj himni 

Podsjetimo, Vrsaljko je sredinom svibnja angažiran kao ambasador Saveza te će u toj funkciji predstavljati HNS na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu i davati podršku različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima HNS-a.

Prvu akciju Vrsaljko je imao na predstavljanju nove himne hrvatske reprezentacije "Najbolja kad je najteže", čiji su izvođači autor glazbe i teksta Tiho Orlić i pjevač Opće opasnosti Pero Galić.

Vrsaljko je bio i među sadašnjim i bivšim igračima koji su "manekeni" u spotu.

"Bilo je to fenomenalno iskustvo. Znao sam da će biti dobro, ali ugodno sam iznenađen. Pjesma je emocija, pjesma je hrvatska reprezentacija. Slušajući ovu pjesmu i vraćajući se u igračke dane, mogu reći da ova pjesma pokreće, donosi onu sinergiju koju uvijek krasi reprezentaciju", rekao je Vrsaljko.

Otkrio je i kako se snašao u ulozi ambasadora.

Sjajna atmosfera u reprezentaciji 

"Počašćen sam prvo kao čovjek, a drugo kao bivši reprezentativac. Velika je to odgovornost, žalio bi zahvaliti HNS-u na ukazanom povjerenju. Sve ono što sam promovirao kao reprezentativac nastojat ću prenijeti u novu ulogu u kojoj jesam. Želim prenijeti emociju jer je ona jako bitna u onom što radite".

Vrsaljko je dodao kako je ozračje u reprezentaciji sjajno i otkrio kako je njemu s druge strane.

"Ozračje je sjajno, to je ono što treba, to nas pokreće. Vjerujem da ćemo biti pravi. Gledajući treninge i boraveći s dečkima u hotelu, imam osjećaj bliskosti i na momente zaboravim da nisam dio igračkog kadra. Pomalo me strah kada počnu utakmice, morat ću zatomiti emocije i biti u novoj funkciji", kazao je.

Vrsaljko je nastupao za hrvatske mlade reprezentacije od svoje petnaeste godine, a za A-reprezentaciju upisao je 52 nastupa.

S Vatrenima je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući SP u Rusiji 2018. godine kada je bio standardni prvotimac srebrne reprezentacije svijeta.

Karijeru je započeo u zagrebačkom Dinamu (četiri titule prvaka i dva Kupa), a nakon uspješnih epizoda u Genoi i Sassuolu proveo je šest godina u madridskom Atleticu, s kojim je osvojio UEFA Europsku ligu te španjolsko prvenstvo.

U karijeri je još igrao za milanski Inter i Olympiacos.

Kopirati
Drag cursor here to close