Derbi na Pecari

Wagner srušio Željezničar

Sport / Nogomet | 30. 10. 2016. u 16:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogotkom kapetana Wagnera Santosa Laga u 38. minuti Široki Brijeg je s 1:0 slavio protiv Željezničara u derbi susretu 14. kola Premijer lige BiH igranom pred oko 3.000 gledatelja na stadionu Pecara.

Željezničar je puno bolje otvorio susret te je već u 7. minuti pogodio gredu. U 13. minuti ponovno su se zatresla vrata Antonija Solde. Gosti su izveli slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida, no Soldo je uspio loptu skrenuti u vratnicu.

Široki u prvom poluvremenu nije imao izglednijih prilika, tek je u nekoliko navrata ozbiljnije prišao gostujućem šesnaestercu, no u 38. minuti ''Plavo-bijeli'' su poveli. Dino Ćorić je ubacio loptu s desne strane, a na nju je u naletio kapetan Wagner koji glavom matira vratara Kjosevskog. Bio je to Brazilčev 117. pogodak u Premijer ligi BiH.

U drugom dijelu susreta igralo se nešto otvorenije te su gosti pokušali doći od izjednačujućeg pogotka, no izglednijih prilika nisu imali. U 84. minuti Široki je ostao s igračem manje - Ivan Baraban je dobio drugi žuti karton, ali domaći su uspjeli do kraja obraniti tri veoma važna boda iako je sudac Zoran Grbić produžio susret za 6. minuta.

U 15. kolu Široki Brijeg će 5. studenog igrati hercegovački derbi u Mostaru protiv Zrinjskog dok Željezničar na Grbavici igra protiv Slobode.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close