Plemići po prolaz

Zahuktali Plemići na Tušnju, Jakirovića brine loš teren

U jednoj od dvije najzanimljivije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski gostuje kod Slobode na Tušnju.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2021. u 16:44 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom nad Sarajevom u subotu Zrinjski je učvrstio svoju prvu poziciju u Premijer ligi, pa se sada može okrenuti Kupu. Ždrijeb mu nije bio previše naklonjen, jer mogao je dobiti niželigaša, a ovako mora na noge premijerligašu.

Utakmica se igra kod Slobode na Tušnju, gdje teren nije naklonjen ekipama koje teže igri.

"Jako važna utakmica u kojoj moramo dati sve od sebe ako želimo proći dalje. Svjesni smo da će biti još teže nego je bilo u Mostaru, najviše zbog terena koji nije adekvatan za Premijer ligu, ali moramo se prilagoditi", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, koji smatra kako je Sloboda jedna od ekipa koje se ponajbolje brane u ligi.

"Ekipa Slobode jako čvrsta, dobra u obrani i onda čeka svoje šanse iz tranzicije. Teško gube, mislim da su na svom terenu samo od Sarajeva izgubili. Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, ali probat ćemo proći dalje", dodao je Jakirović.

Ove dvije ekipe igrale su nedavno u Premijer ligi i bez obzira što je Zrinjski imao apsolutnu dominaciju, završilo je samo 1:0 za Jakirovićevu ekipu.

"Oni kući igraju malo drugačije, hrabrije i agresivnije, barem je tako bilo u dosadašnjim utakmicama. No, sigurno da im je najvažnije kako se obraniti. Treba naći načina kako to probiti, ali neće biti lako na tom terenu. Gledali smo neki dan kako su se igrači Tuzle i Borca borili s loptom na tom terenu, ali kako nama tako i njima", zaključio je Jakirović.

Ova utakmica igra se u srijedu u 14 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close