Zrinjski - Željo 0:4

Željo pregazio Plemiće pod blatnjavim Bijelim brijegom

Sport / Nogomet | 26. 11. 2016. u 14:58 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na blatnjav teren, nekih 1500 gledatelja Pod Bijelim brijegom nije trebalo vidjeti atrakciju, što je i bio slučaj, no daleko od toga da je derbi bio nesadržajan.

Zrinjski je u prvom dijelu promašio penal, Željezničar poveo u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a zatim u nastavku zabio još tri komada i Mostarcima nanio prvi domaći poraz sezone. Semafor je na kraju pokazao Zrinjski 0 - Željezničar 4.

Ujedno, ovo je i prvi poraz Plemića u Mostaru nakon 55 vezanih susreta u kojima su kod kuće zabilježili pozitivan rezultat.

Na prvo uzbuđenje čekalo se do 10. minute - Ivan Lendrić je u duelu s Benjaminom Čolićom pao u šesnaestercu, no sudac Zoran Grbić nije se oglasio.

Lendrić je u 28. minuti zabio nakon gužve, no pomoćni sudac označio je zaleđe. A onda je u 36. minuti Srđan Stanić povukao Jasmina Mešanovića, što je za glavnog suca, a na sugestiju dodatnog suca iza gola, bio jedanaesterac. Mešanović je pucao slabo, kao i u Tuzli u prošlom kolu, s tim da ovog puta nije pospremio odbijanac.

Prethodno ovom prvenstvenom porazu, Zrinjski je posljednji put u Mostaru pao u travnju 2013., kada je pobjedu 2:0 slavio Čelik

Vedran Kjosevski je upisao važnu obranu. Kazna za propuštenim brzo je uslijedila i u najgorem mogućem trenutku za Mostarce - u posljednjim trenucima sudačke nadoknade. Napad gostiju po desnoj strani iznjedrio je gužvu u domaćem šesnaestercu u kojoj se najbolje snašao bivši Plemić, Lendrić.

Na poluvremenu Vinko Marinović iz igre izvodi Ognjena Todorovića i Ivana Peku, a umjesto njih na teren šalje Momčila Mrkajića i Miloša Filipovića, no velike koristi od toga za Mostarce u uvodnim minutama nastavka nije bilo.

Naprotiv, u 47. minuti Samir Bekrić zabio je eurogol i Plemiće gurnuo u rupu iz koje se bilo teško izvući. Da je tako, ispostavilo se u 55. minuti kada je Slobodan Jakovljević skrivio penal i pocrvenio, a Sandi Križman s bijele točke zabio za velikih 3:0 Želje.

Katastrofu Plemića zaokružio je Miroslav Stevanović koji je u 79. minuti iskoristio neodlučnost domaće obrane.

Zrinjski - Željezničar 0:4

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Željezničar: Kjosevski, Boccaccini, Memija, Marković, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Križman, M. Stevanović.


Miroslav Stevanović (Željezničar) i Pero Stojkić (Zrinjski) Foto: Bljesak.info

Kopirati
Drag cursor here to close