nomen est omen

Zovem se Vinladen, Osama Vinladen, i nadaren sam nogometaš

Dječak - čije je puno ime Osama Vinladen Jimenez Lopez - kaže kako njegov otac, koji inače radi u praonici vozila, uvijek odbija kazati koji su mu bili motivi da sinu da ime po terorističkom čelniku.
Sport / Nogomet | 01. 10. 2017. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tinejdžer koji se zove Osama Vinladen je nadaren za nogomet i nada se kako će nastupiti za svoju domovinu Peru na međunarodnom turniru mladih igrača do 15 godina koji će se održati u Argentini.

Naime, ovaj mladić neobičnog, ili bolje reći nesretnog imena, uključen je u privremene ekipe svoje zemlje za navedeno natjecanje.

Nakon što je Osama Vinladen prijavljen na listi igrača Perua, u Južnoj Americi su se mnogi počeli čuditi otkud jedan ''takav'' nogometaš kod njih.

Osama ima 14 godina, što znači da je rođen nakon 11. rujna 2001. godine, kad je izvršen teroristički napad na WTC nebodere u New Yorku, prilikom čega je poginulo oko tri tisuće ljudi.

Ovaj dječak trenutačno nastupa za Union Comercio iz grada Nueva Cajamarca u sjevernom Peruu.

Dječak - čije je puno ime Osama Vinladen Jimenez Lopez - kaže kako njegov otac, koji inače radi u praonici vozila, uvijek odbija kazati koji su mu bili motivi da sinu da ime po terorističkom čelniku ubijenom u skrovištu u Pakistanu u svibnju 2011. godine od strane američkih komandosa.

Kaže kako ga zbog imena zadirkuju pa i zlostavljaju u školi.

"U međuvremenu sam postao svjestan koliko me ime opterećuje, ali sam naučio živjeti s tim. Molio sam oca da mi kaže zašto mi je dao to ime, ali on nije želio govoriti o tome", kaže Osama Vinladen.

Kaže kako razmišlja o tome da jednoga dana promijeni ime.

"Učinit ću to kad dođe pravi trenutak", kaže Osama.

Trener tima Perua, Edgar Texeira, pozvao je Osamu Vinladena u širi kadar od 31 igrača, kako bi se pripremali za prvenstvo Južne Amerike, koje će se održati od 4. do 19. studenoga.

Ovaj dečko se nogometom počeo baviti kad mu je bilo devet godina, igra kao ofenzivni veznjak i kaže kako voli biti organizator igre, namještati, ali i postizati zgoditke.

Nadimak mu je Mono (majmun), zbog njegove brzine na terenu.

Vijest da bi Osama Vinladen mogao sudjelovati na turniru izazvala je val komentara u Peruu i inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close