Rutinski

Zrinjski 10. pobjedom u nizu ispratio Tuzlu u niži rang

Zrinjski je rutinski svladao Tuzla City s 4:0, ali neće obraniti naslov jer je istovremeno Borac slavio protiv Igmana.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2024. u 18:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok u Zrinjskom nisu mogli utjecati na događanja u Banja Luci, Plemići svoj posao odradili bez pogreške. Sada već bivši prvak slavio je sigurnu 4:0 pobjedu i time Tuzlake poslao u Federalnu ligu.

Zrinjski je poveo relativno rano, u 13. minuti, i to na vrlo lijep način. Mario Ćuže primio je loptu na lijevoj strani šesnaesterca Tuzle i onda preciznim udarcem pogodio suprotan kut gola Tuzle.
 
Bljesak.info / Deseta uzastopna pobjeda Zrinjskog
 
Samo tri minute kasnije moglo je biti 2:0. Mario Tičinović prošao je po lijevoj strani, poslao idealnu loptu za Nardina Mulahusejnovića, no ona je odskočila o zemljani dio terena ispred samog gola, prevarila Mulahusejnovića koji je promašio čist zicer.
 
Tuzla je prvi put zaprijetila u 36. minuti, na povratnu loptu ispred Tina Svena Sušića intervenirao je Toni Šunjić i da Goran Karačić nije sjajno intervenirao bio bi to spektakularan autogol.
 
Karačić se istaknuo i nešto kasnije kada je obranio udarac iz daljine Kobiljara. Prije toga u dobroj prilici bio je Mulahusejnović kojemu je obranio Tarik Abdulahović.
 
Ipak, prije odmora Mulahusejnović se ipak upisuje u strijelce. Nikić je srušio Malekinušića i sudac Darko Gedžić pokazao je na bijelu točku. U odsustvu operiranog Nemanje Bilbije odgovornost je preuzeo Mulahusejnović i pogodio za 2:0.
 
Bljesak.info / Deseta uzastopna pobjeda Zrinjskog
 
Zrinjski je na poluvrijeme otišao s vodstvom ali i vijestima da Borac gubi od Igmana u Banja Luci.
 
U drugom dijelu Zrinjski je s još dva gola produbio agoniju gostiju. Prvo je Ćuže postigao drugi gol nakon što je ubačaj Malekinušića vratar Abdulahović kratko odbio, a nešto kasnije u strijelce se upisao i Matija Malekinušić.
 
Iz Banja Luke su stizale vijesti da je Borac napravio preokret i tako osvojio titulu, no i ova serija na koncu sezone pokazala je da višestruki prvak BiH ima vrlo moćnu momčad.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close