Prvo poluvrijeme

Zrinjski ima "nulu" na poluvremenu: Plemići se dobro brane u Portugalu

Nakon prvih 45 minuta utakmice u Guimaraesu Vitoria i Zrinjski igraju bez golova.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2024. u 19:35 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvih 45 minuta play-off utakmice u Portugalu, momčad Zrinjskog može biti rezultatom (0:0) ali i igrom protiv jake portugalske momčadi. Gosti iz Mostara nisu bili previše opasni u Guimaraesu, ali ni sami nisu dopustili Portugalcima veliki broj prilika.

Prvo poluvrijeme odvijalo se upravo onako kako se moglo pretpostaviti. Vitoria je imala posjed i incijativu, no Zrinjski se vrlo organizirano i disciplinirano branio. O tome govori i činjenica da je domaćin prvi šut u okvir gola uputio tek nakon pola sata igre, i to iz prekida.

Nakon slobodnog udarca glavom je šutirao jedini Hrvat u portugalskoj ekipi, Toni Borevković, no njegov šut obranio je Marko Marić.
 
Trener Zrinjskog Mario Ivanković i u ovoj utakmici, kao i protiv Boteva prošlog tjedna, imao je peh da mu se u prvom poluvremenu ozlijedio prvotimac. Ovaj put ozlijedio se Ivan Posavec koji je morao izaći u 38. minuti, a umjesto njega ušao je Tomislav Kiš.
 
 
U 41. minuti Nuno Santos prošao je nekoliko igrača Zrinjskog i u kaznenom prostoru pao nakon kontakta sa Savićem, no grčki sudac ispravno je ocijenio da se radi o simuliranju i Portugalcu dao žuti karton.
 
Nakon toga redale su se šanse za domaće i Zrinjski je s puno sreće otišao na odmor s 0:0. Prvo se u prilici našao Mangas, a onda je i Nelson Oliveira promašio vrata Marića.
 
Zrinjski je u sudačkoj nadoknadi pokušao zaprijetiti iz prekida, ali bez neke opasnosti po vrata gostiju.
Kopirati
Drag cursor here to close