šesto kolo pl

Zrinjski na Grbavici igra svoj već četvrti derbi sezone

Sport / Nogomet | 20. 08. 2016. u 09:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liga 12 zaista je pun pogodak. Derbiji dolaze kao na traci, što se ne mora nužno svidjeti akterima na terenu, ali publika može uživati.

Koliko će duel Željezničara i Zrinjskog na Grbavici bit lijep za oko, nismo sigurni, no teško da će nedostajati motiva - posebno kod domaćina koji je svezao dva praza i koji je po riječima napadača Steve Nikolića, dojučerašnjeg Plemića, došao do zida.

Zrinjski ni u ovom duelu neće imati Ognjena Todorovića čiji se povratak na teren, ističe struka, ne treba očekivati ni u 7. kolu, ali Matej Sivrić se već poprilično udomaćio na lijevom krilu.

Plemići nisu izgubili posljednja četiri međusobna duela pa su zbog toga, kao i općenito bolje atmosfere, u određenoj psihološkoj prednosti, ali to im ne daje pravo za opuštanje. Daleko od toga, kako je to rekao šef struke Vinko Marinović, bit će to pravi ispit za njegov tim.

Nimalo ne pomaže što je ovo Zrinjskom već četvrti derbi nakon obračuna sa Sarajevom, Širokim i Slobodom, ali kao što kaže stara narodna - na muci se poznaju junaci.

Iz Tuzle dolaze poprilično hrabre izjave uoči duela s Čelikom koji prolazi kroz brojne organizacijske probleme, no Sloboda je nakon velikih riječi Husrefa Musemića obično i dolazila do bodova - to se zove argumentiran pristup.

Široki Brijeg igra (još jednu) opasnu utakmicu. U nedjelju na Pecaru stiže Krupa koja je do sada oružje položila samo na Koševu, ali tek nakon prave drame (Sarajevo do 3:2 došlo u 89. minuti). Zašto opasnu? Zato što tim Branka Karačića još nije pronašao recept za rutinsko rješavanje 'malih' utakmica, a ni Krupa nije za baciti - iako u Široki dolazi bez ponajboljeg igrača, Slobodana Milanovića.

Hoće li se Metalleghe nakon četiri vezana poraza trznuti i ponovno otplesati jajačku haku? Bit će teško, ali momčad Nermina Bašića na Koševu u ponedjeljak nema što izgubiti, a takvi su rivali često neugodni. Sarajevo s druge strane - nema prava na kiks.

Olimpic se nakon tri uvdna poraza probudio sigurnim slavljem protiv Čelika, a onda su se Vukovi u prošlom kolu vratili starim navikama i pali u Krupi. Domaći duel s do sada neporaženom Mladosti mogao bi biti kompliciran.

Može li Vitez nakon velikog slavlja na Grbavici upisati i treću vezanu pobjedu? Zašto ne? Protivnik je po mjeri, ali vjerojatno to misle i u Radniku koji je u prošlom kolu upisao prvu pobjedu - protiv Metalleghea.

Parovi 6. kola
Olimpic – Mladost 17.00
(Darko Obradović, Stolac)
Sloboda – Čelik 17.30
(Dragan Petrović, Banja Luka)
Željezničar – Zrinjski 21.00
(Elvis Mujić, Banovići)
Nedjelja
Vitez – Radnik 17.00
(Admir Šehović, Sarajevo)
Široki Brijeg – Krupa 20.30
(Adis Mulahasanović, Sarajevo)
Ponedjeljak
Sarajevo – Metalleghe 17.30
(Ermin Sivac, Zenica)

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close