Široki nemoćan

Zrinjski rutinski protiv Širokog za zagrijavanje pred gradski derbi

Peti put zaredom i osmi put u zadnjih devet međusobnih ogleda Zrinjski je svladao Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju.
Sport / Nogomet | 24. 09. 2024. u 22:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicija pobjeda Zrinjskog protiv Širokog Brijega nastavljena je i nakon novog hercegovačkog derbija. Plemići su slavili 3:0 pobjedu, praktično rutinski i s pola snage.

Fran Topić donio je vodstvo domaćinu u prvom poluvremenu, a u drugom su goste dotukli Nardin Mulahusejnović i Hrvoje Barišić.

I drugo poluvrijeme nije bilo bitno drugačije, s tim da Zrinjski nikako nije uspijevao doći do drugog pogotka. Pola sata do kraja Ivanković je probao s trojicom novih, pa su u igru ušli Ćuže, Malekinušić i mladi Kozina.

Široki je bio uglavnom bezopasan, no u 67. minuti nakon jednog centaršuta Kolarić nije dobro zahvatio loptu u obećavajućoj poziciji. 
 
Nešto kasnije ponovno su priliku imali domaći, ali udarac Malekinušića glavom nakon kornera dobro brani Tomić. Desetak minuta kasnije opet je u prilici Malekinušić, ali njegov udarac s ruba šesnaesterca prohujao je pokraj desne vratnice.
 
I onda gosti praktično poklanjaju domaćinu i drugi gol. Patrick Stanić vraćao je loptu svom vrataru, no Mulahusejnović je to presjekao, zaobišao Tomića i lagano pogodio za 2:0.
 
Bljesak.info / Nardin Mulahusejnović
 
Nakon toga Široki se posve raspao i primio i treći pogodak. Antonio Prskalo ubacio je s desne strane, a Hrvoje Barišić glavom pogađa za konačnih 3:0.
 
Široki je pred kraj mogao do počasnog pogotka, ali je Ćorluka izbacio loptu u opasnoj situaciji.
 
Time je Zrinjski na najbolji način najavio subotnji mostarski derbi, a budući da je i Velež danas bio uvjerljiv, pobjedom kod GOŠK-a 4:0, trebamo očekivati pravi spektakl.
Kopirati
Drag cursor here to close