Preokret Plemića

Zrinjski se probudio nakon vodstva Sloge i pregazio goste iz Doboja

U zaostaloj utakmici prvog kola Wwin lige HŠK Zrinjski je svladao dobojsku Slogu s 3:1 i tako zadržao stopostotan niz u domaćem prvenstvu.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2024. u 22:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispadanja iz Europe HŠK Zrinjski fokusirao se na domaću ligu, a pobjedom 3:1 nad Slogom iz Doboja Plemići su potvrdili da će biti jedan od kandidata za sam vrh.

Zrinjski je došao do očekivane pobjede nad Slogom, ali ne bez problema. Sloga je povela golom Tonija Jovića, no domaći su brzo preokrenuli te s brzim golovima Mulahusejnovića, Topića i Šunjića došli do tri boda i najavili derbi s Borcem.

Kako je i najavio trener Mario Ivanković počeo je utakmicu s nekoliko novih, pa su od prve minute mjesto u prvih 11 dobili Marijan Ćavar i Stefano Surdanović, a u prvoj postavi našao se i mladi David Čamber kojemu je to bio debi u sezoni.

Bljesak.info / Mulahusejnović okružen igračima Sloge
Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Sloga
Bljesak.info / Fran Topić
Bljesak.info / David Čamber

Očekivano Zrinjski je imao apsolutnu inicijativu, ali oko tri tisuće gledatelja prvu veliku priliku vidjelo je već u 15. minuti. Mario Tičinović je ubacio s lijeve strane a neometan u šesnaestercu našao se Mario Ćuže koji je pucao glavom, ali Bojan Pavlović izvrsno brani.
 
Sloga u prvom poluvremenu jedva da je uspijevala preći na polovicu Zrinjskog obećavajuću situaciju prekinuli su suci pokazavši zaleđe.
 
U 23. minuti Ivanković je morao neplanirano mijenjati. Tomislav Kiš je osjetio nekakve bolove pa je već u ranoj fazi izašao, a umjesto njega ušao je Ivan Posavec.

Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Sloga
Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Sloga
Bljesak.info / Tomislav Kiš

Domaći su do kraja poluvremena imali još par pokušaja preko Ćuže i Ćavara, ali bez nekog efekta.

I onda u 50. minuti šok. Kerim Memija vratio je glavom loptu u sredinu obrane domaćih gdje nije bilo nikoga od Zrinjskog, ali jeste Toni Jović koji šutira a lopta se odbija od Hrvoja Barišića i vara vratara Marića.

Sloga je tako povela iz ničega, a treba reći da Jović, koji je od 2016. do 2019. igrao za Zrinjski, nije slavio pogodak.

Samo pet minuta kasnije domaći su mogli izjednačiti, ali nakon udarca Nardina Mulahusejnovića još jedanput je čudesno obranio vratar Sloge Pavlović.

Malo kasnije Pavlović je obranio i dalekometni šut Frana Topića, no u 61. minuti i on je bio nemoćan. S lijeve strane loptu je ubacio Tičinović, a Mulahusejnović je podmetnuo nogu i svladao Pavlovića.

Bljesak.info / Nardin Mulahusejnović

I u 67. minuti preokret. Barišić je donio loptu pred šesnaesterac gostiju, Mulahusejnović dodao Posavecu, a ovaj majstorski petom ostavio za Topića koji pogađa za radost probuđene publike.

Bljesak.info / Fran Topić

Od tog trenutka Zrinjski se posve razigrao, pa je samo bilo pitanje kada će pasti i treći gol. Pao je u 79. minuti, Topić je ubacio iz kornera, a Toni Šunjić odlično je skočio i pogodio za velikih 3:1.

Ovom pobjedom Zrinjski je nastavio stopostotan niz u domaćem prvenstvu, a u nedjelju ga čeka veliki derbi protiv Borca na istom stadionu.


Standings provided by Sofascore
Bljesak.info / Stefano Surdanović
Kopirati
Drag cursor here to close