Gostovanje u Novom Gradu

Zrinjski u srijedu kod uzdrmanog Borca, moguć debi novog igrača

U okviru redovitog osmog kola mostarski Zrinjski gostuje kod banjalučkog Borca, a utakmica će se igrati u srijedu (16.30) u Novom Gradu.
Sport / Nogomet | 30. 08. 2022. u 13:10 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispadanja iz Europe u mostarskom Zrinjskom okreću se Premijer ligi. No, iako je od Slovana prošlo pet dana rane su još svježe.

"Razočaranje je veliko, jer bio si tako blizu, a opet ostao daleko. Ipak, možemo biti ponosni na ono što smo prezentirali. Odigrali smo osam utakmica na visokoj razini, dokazali da bh. liga nije loša kako se vjerovalo jer dokazali smo da možemo igrati na europskom nivou, ravnopravno s ekipama koje imaju puno veći budžet", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović te nastavio:

"Život ide dalje, ja sam se već dan kasnije prešaltao na domaću ligu, jer od kukanja nema ništa. Moramo nastaviti u istom tempu, pošto bez dobrog plasmana u Premijer ligi nema ni Europe".

Protivnik Zrinjskom bit će Borac, ekipa koja je u teškoj krizi i koja je uoči ove utakmice promijenila trenera. Zrinjskom će se suprotstaviti momčad koju će voditi bivši trener Zrinjskog, Vinko Marinović.

"Bit će im mobilizacija, ali Zrinjski uvijek izaziva mobilizaciju, gdje god da dođe. Očekujem dobru, natjecateljsku utakmicu i tražit ćemo pozitivan rezultat. Imam osjećaj da teren nije u bajnom stanju, ali prilagodit ćemo se", dodao je Jakirović.

Šef struke Zrinjskog najavio je kako će u sastavu biti Moldavac Denis Marandici, dok Nigerijac Abdul Zubairu još čeka boravišnu dozvolu. S druge strane, neće biti Tičinovića, dok su upitni Maglica, Mandić i još neki igrači. 

"Na zadnjem treningu ćemo odlučiti tko može, imamo dosta rovitih igrača i sigurno nećemo forsirati nikoga. Nema ni potrebe za to, imamo po dva kvalitetna na svakoj poziciji i svi će dobiti šansu da se dokažu", zaključio je Jakirović.

Utakmica između Borca i Zrinjskog igra se u srijedu u 16 i 30, a prijenos je na Arena TV. 

Kopirati
Drag cursor here to close