Srušio Burrowa u posljednjem napadu

Aaron Donald, čovjek koji je srušio snove Bengalsa

"Ne mogu opisati koliko sam sretan. O ovome sam sanjao cijeli život. Pogotovo tog trenutka, te prošle jeseni. Sve smo i zasluženo pobijedili. Ovo je blagoslov", rekao je Donald kroz suze.
Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2022. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je 1989. godina, Joe Montana je u samom finišu utakmice srušio snove Bengalsa. Veliki Joe u vrijeme vladavine 49 ersa. Trideset i tri godine kasnije opet Bengalsi imaju vodstvo 20:16, na manje od minute i pol prije kraja Matthew Stafford je bacio pas za Cooper Kuppa, ali je sviran ofenzivni holding, pa onda defenzivni. Ali par trenutaka kasnije, Kupp hvata drugo dodavanje za vodstvo Ramsa 23:20, minutu i 25 sekundi prije kraja.

Imali su Bengalsi dovoljno vremena, ali jednostavno ova momčad nije napravila ništa u napadačku smislu cijelo drugo poluvrijeme. Taj njihov posljednji napad je obećavao, jedan, jedini yard je trebao Cincinnatiju, a onda se onda ukazao Aaron Donald, defensive tackle koji hvata Joea Burrowa i ponovo nakon toliko godina ruši snove nove generacije navijača Bengalsa.

"Ne mogu opisati koliko sam sretan. O ovome sam sanjao cijeli život. Pogotovo tog trenutka, te prošle jeseni. Sve smo i zasluženo pobijedili. Ovo je blagoslov", rekao je Donald kroz suze.

I prije Super Bowla američki mediji su objavili da bi možda i najbolji obrambeni igrač u posljednjih deset godina u slučaju pobjede mogao završiti karijeru.

"Trenutno ne razmišljam o tome. Želim proslaviti s dečkima. Djeca su mi na terenu, to sam kćeri obećao kad je imala pet godina. Jako je lijep trenutak. Ima vremena za druge priče, rekao je Donald.

U povijesne knjige upisao se i trener Los Angeles Ramsa Sean McVay.Ramsi su drugi put u povijesti uzeli Super Bowl, na svom SoFi stadionu su s 23:20 pobijedili Cincinnati Bengalse.Njihov trener McVay je tako u finalu pobijedio bivšeg učenika Zaca Taylora.Postao je tako najmlađi trener ikad koji je osvojio Super Bowl. Uspio je to s 36 godina i 20 dana, te je tako srušio rekord Mikea Tomlina koji je 2008. kao trener Pittsburgh Steelersa naslov uzeo s 36 godina, 10 mjeseci i 18 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close