Sambo

Ajvaz među top 10 u svojoj kategoriji na Europskom prvenstvu

Prvenstvo se održava u 2 sambo discipline (combat i sportski sambo) i 56 kategorija za uzrast seniora, juniora i youth (mlađi juniori).
Sport / Ostali sportovi | 12. 05. 2024. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Sad je ovih dana domaćin Europskog sambo prvenstva koje je okupilo preko 500 natjecatelja iz 29 država.

Prvenstvo se održava u 2 sambo discipline (combat i sportski sambo) i 56 kategorija za uzrast seniora, juniora i youth (mlađi juniori).

Bosna i Hercegovina imala je jednog predstavnika i to u kategoriji do 88 kg u uzrastu seniora. Srđan Ajvaz bio je jedini BH reprezentativac i ostvario sjajan uspjeh osvojivši 7. mjesto. Prolazom prva dva kola i nadmoći nad iskusnim reprezentativcem Francuske 8:2 osigurao je bodove na Svjetskoj rang ljestvici, a u trećem kolu izgubio je minimalnim bodovima od reprezentativca Litve. Iako je moglo biti dosta drugačije da sudačke odluke nisu išle u korist Litvanca i prešućivanjem dodatnih bodova za Ajvaza.

Nakon 5. mjesta na svjetskom prvenstvu i 5. mjesta na Svjetskom kupu ovaj plasman za Ajvaza je samo dokaz da je od kako se natječe uvijek među 10 najboljih u svijetu. Sve čestitke za jedini aktivni sambo klub u državi i sjajne rezultate koje ostvaruju.

Podsjećamo da je ovaj klub od kako se natječu (2021.) u Mostar i BiH donio četiri europske, jednu svjetsku i 10 balkanskih medalja.

Kopirati
Drag cursor here to close