Nakon Santane i Nadala treći španjolac

Alcaraz: Sad sam se zbilja zaljubio u travu

"Posebno je igrati i ispred kralja Španjolske i Engleske, zaista sam ponosan da kralj Španjolske navija za mene. Ispred svojega kralja sam igrao samo dvaput i oba puta sam pobijedio", rekao je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 16. 07. 2023. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osvajali su Wimbledon veliki tenisači, nekima je trebalo malo više prilagodbe, nekima manje, ali nitko nije potrošio manje vremena od Carlos Alcaraza između svog prvog nastupa u All England Clubu i osvojene titule. Prije dvije godine je Alcaraz kao igrač s pozivnicom izgubio u drugom kolu od Medvedeva, Prošle godine je uzeo set Sinneru u četvrtom kolu.

Danas je već na tronu. Treći najmlađi na Wimbledonu nakon Borisa Beckera i Bjorna Borga. Vjerojatno niti on sam nije očekivao da će doći do naslova u tako kratkom periodu. Prvi je izvan velike četvorke Đoković, Nadal, Federer, Murray koja je osvajala titule na Wimbledonu od 2002. godine.

"San mi se ispunio. Govorio sam to i prije, sjajno je pobijediti, ali da sam i izgubio, bio bih ponosan na sebe. Čudesan turnir, pisali smo povijest. Igrao sam finale protiv legende sporta. Nevjerojatno. Ponavljam, ispunio sam san. Čudesno da sam tako brzo uopće došao u ove situacije da se borim za titule. Jako sam ponosan.Nakon prvog seta sam si rekao: 'Carlos, podigni razinu igre!' Moram čestitati Novaku, što uopće mogu reći o njemu? Inspiriraš me. Počeo sam igrati tenis gledajući tebe, kad sam se rodio, ti si već osvajao turnire. Ti si rekao da je 36 novih 26 i to si i pokazao. Nevjerojatno".

Pričao je Carlos o kralju Španjolske, ali i samoj podlozi u Wimbledonu.

Posebno je igrati i ispred kralja Španjolske i Engleske, zaista sam ponosan da kralj Španjolske navija za mene. Ispred svojega kralja sam igrao samo dvaput i oba puta sam pobijedio. Nadam se da ćete češće dolaziti. Nisam očekivao da ću u tako kratkom roku igrati ovako dobro na travi. Jako sam sretan zbog onoga što smo radili na treninzima i kako smo se pripremali za travu. Jako brzo učim i na to sam jako ponosan.

Sad sam se zbilja zaljubio u travu. Učim brzo i jako sam ponosan na to. Jesam li znao da ću osvajanjem turnira postati član All England Cluba? Jesam, da (smijeh). To je vrlo posebna stvar. Sad moram nositi i karticu sa sobom. Znam da je Federer uvijek svuda putovao s tom karticom.

Kopirati
Drag cursor here to close