Za kraj karijere

Australka Grace Brown osvojila je zlato na kronometru

Za iskusnu Brown ovo je prvo odličje s velikih natjecanja i odmah je zlatna čime je uvelike otplatila "dug" otprije tri godine iz Tokija kada je bila četvrta.
Sport / Ostali sportovi | 27. 07. 2024. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australska biciklistica Grace Brown (32) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u vožnji na kronometar na Olimpijskim igrama u Parizu. Iskusna vozačica koja je najavila kraj karijere nakon Pariza se najbolje snašla u dosta neugodnim uvjetima.

Ona je stazu dugačku 32.4 kilometra svladala za 39:38.24 minuta, vozeći prosječnom brzinom od čak 49km/h. 1:31.59 je glasio zaostatak Britanke Anne Henderson, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Chloe Dygert, inače aktualnoj svjetskoj prvakinji na kronometru.

Za iskusnu Brown ovo je prvo odličje s velikih natjecanja i odmah je zlatna čime je uvelike otplatila "dug" otprije tri godine iz Tokija kada je bila četvrta. Dygert je na kraju srebro izgubila za samo 87 stotinki, a mnogo je više vremena izgubila u padu u jednom od zavoja na skliskim pariškim ulicama koji joj se dogodio 10-ak kilometara prije cilja.

Kopirati
Drag cursor here to close