Čeka se Mirza Bašić

Bh. olimpijci doputovali u Rio de Janeiro

Sport / Ostali sportovi | 01. 08. 2016. u 12:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijska reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Rio de Janeiro, gdje će najbolji sportaši Bosne i Hercegovine nastupiti na najvećoj sportskoj smotri – Olimpijskim igrama.

Kako je kazao vođa olimpijskog izaslanstva BiH Said Fazlagić, u Rio su doputovali svi osim tenisača Mirze Bašića, koji će se ekipi pridružiti za par sati, a neki od bh. sportaša već su obavili prve treninge.

''Svi osim Bašića su stigli u Rio i moram reći da su se naši brazilski domaćini jako potrudili da sve bude na visokoj razini. Imali smo problema s avionskim prijevozom zbog štrajka Air Francea, ali i to smo uspjeli riješiti i sada je sve kako treba biti. Već jutros su prve treninge obavili tenisač Damir Džumhur, streljačica Tatjana Đekanovic i plivač Mihajlo Čeprkalo'', rekao je Fazlagić za Fenu.

Naglasio je da su Brazilci imali političkih problema u tijeku pripreme Olimpijskig igara, zbog čega je primjetno da im je nedostajalo vremena da ''ušminkaju'' olimpijsku infrastrukturu, ali da očekuje da će u svakom slučaju sve vezano za Olimpijske igre biti na visokoj razini.

''Ne možemo biti nefer i loše ocijeniti organizaciju igrara, jer je vidljiv uloženi trud naših domaćina. Mislim da će u svakom slučaju ovo biti, možda ne najbolje organizirana, ali sigurno odlična olimpijada'', rekao je glavni tajnik Olimpijskog odbora BiH.

Bh. tenisači Mirza Bašić i Damir Džumhur prvi će saznati imena protivnika nakon žrijeba koji će biti održan 6. kolovoza, a prve nastupe na Olimpijskim imat će plivačica Amina Kajtaz u disciplini 100m leptir i streljačica Tatjana Đekanović.

Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru predstavljat će atletičari Amel Tuka, Lucija Kimani, Kemal Mešić, Hamza Alić, Mesud Pezer, tenisači Damir Džumhur i Mirza Bašić, plivači Mihajlo Čeprkalo i Amina Kajtaz, džudašica Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović.

Kopirati
Drag cursor here to close