Zajednički projekti

Biciklistički klubovi Hercegovine: Jedinstveni i povezani

Jedna od ključnih tema sastanka bio je nadolazeći Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini.
Sport / Ostali sportovi | 15. 06. 2024. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga HerzegovinaBike ponovno je okupila biciklističke klubove iz cijele Hercegovine, njih čak 18, kako bi rezimirali rezultate prve polovice 2024. godine, uskladili ciljeve i razgovarali o planovima do kraja sezone. Cikloturizam, kao jedna od najbrže rastućih grana turizma, privlači sve više cikloturista iz cijelog svijeta, što klubove Hercegovine motivira na umrežavanje i zajedničke ciljeve kako bi svoju zemlju predstavili kao vrhunsku turističku destinaciju.

Jedna od ključnih tema sastanka bio je nadolazeći Continental Blidinje BIKE Festival, najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji će ove godine privući goste iz 20 zemalja svijeta. Festival će biti sljedeće okupljalište svih klubova, gdje će zajedničkim naporima predstaviti Park prirode Blidinje i Bosnu i Hercegovinu kao zemlju sporta, kulturnih destinacija, vrhunske gastronomije i prirodnih ljepota. Ukratko, zemlju koja zavrijeđuje pažnju i nudi mnogo toga, te zaslužuje dulji boravak.

Na kraju sastanka utvrđeni su i novi planovi za rad s mlađim naraštajima, kako bi se što veći broj djece i mladih privukao u ovaj sport. Time bi buduće generacije nastavile razvijati misiju i ciljeve započete od strane njihovih starijih kolega.

''Ova jedinstvenost, kohezija i umrežavanje klubova predstavlja veliku stvar. Okupiti ovako velik broj klubova iz Hercegovine, koji su složni u svojim ciljevima i misiji, nije mala stvar, te će ovo sigurno polučiti velike rezultate. Bitno je napomenuti da su s nama i kolege iz Biciklističkih klubova Metković i Imotski iz susjedne Hrvatske, s kojima imamo izvrsnu suradnju. U budućnosti planiramo velike projekte koje ćemo zajedno realizirati, a koji će zasigurno pridonijeti boljitku turizma i sporta u našoj zemlji'', kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

''Planiramo i dodatne edukacije cikloturističkih vodiča, jer za njima imamo velike potrebe, te bolju suradnju s turističkim agencijama, kako domaćim, tako i stranim. Cilj nam je omogućiti bolje uvjete života i dodatna zaposlenja u turizmu, kako bi naši ljudi našli dodatne prihode i zaposlenja koja će im omogućiti da ostanu u zemlji i ne odlaze iz Bosne i Hercegovine zbog boljih uvjeta. Zaista vjerujem da ovdje život može biti bolji i jest bolji od života u stranoj zemlji, zemlji u kojoj si daleko od svoje kuće i rodnog kraja. Cikloturizam vidimo kao jednu granu djelatnosti koja može mnogo pridonijeti boljim uvjetima i boljem razvoju naše zemlje u pravcu turizma, jer mi i jesmo turistička destinacija. Privlačimo sve veći broj turista, samo se moramo bolje organizirati, iskoristiti sve svoje mogućnosti i potencijale i sigurno možemo napraviti velike stvari'', dodao je Zorić.

Continental Blidinje BIKE Festival sljedeći je veliki događaj u Bosni i Hercegovini koji se održava od 12. do 14. srpnja 2024. godine, a hercegovački biciklisti ovim putem pozivaju sve zainteresirane da posjete Blidinje i provjere što su sve organizirali kako bi se predstavili kao vrhunska destinacija. Izložbeni sajmovi, rekreativne biciklijade, edukativne radionice, zabavni program te profesionalne utrke Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 XCM Maratona samo su dio bogatog programa.

Više detalja možete pronaći na www.bbf.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close