Okršaj godine

Brončani Bombarder vs Kralj cigana

Vaganje i službene presice nisu mogle proći bez naguravanja, ružnih riječi, Furry je dobio i prstom u oko, ali borba koja je okarakterizirana kao najveća u ovoj godini na isteku jednostavno ne može bez toga.
Sport / Ostali sportovi | 01. 12. 2018. u 12:20 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je 2015. godine u Düsseldorfu skinuo s trona nedodirljivog Wladimira Klitschka, Tyson Fury je bio na vrhu. Svjetski prvak superteške kategorije, vlasnik četiri pojasa u verzijama IBF, IBO, WBA i WBO. U tom trenutku je imao impresivnih 25 pobjeda iz isto toliko mečeva. A onda je nestao sa scene stvorivši za kratko vrijeme jako puno materijala za priču u još jednoj velikoj "bijeloj" boksačkoj nadi.

Kako to obično izgleda, materijala za filmsku priču.  Za desetak mjeseci došao je na rub ponora, u jednom trenutku je razmišljao o samoubojstvu. Jednostavno, naslov prvaka pretvorio se u teret koji niti je želio, niti je znao nositi. Sve manje je trenirao, sve više pričao gluposti, droga, alkohol su bili na meniju svaki dan.

"Otvoren je lov na vještice otkad sam postao prvak. To je zbog moje životne priče, zbog okružja iz kojeg dolazim, zbog onoga što jesam i zbog onoga što radim. U cijelom svijetu postoji mržnja za Putnike i cigane. Sve i da pobijedim u više od 30 mečeva i nokautiram svakog suparnika nikad neću biti dovoljno dobar što će zadovoljiti opću populaciju zato što me ne prihvaćaju takvim kakav jesam", rekao je u jednom intervju misleći pritom na svoj status "Kralja cigana".

Da stvar bude gora, Fury nikada nije bježao od stvarnosti, bez obzira koliko ona teška, surova po njega bila. Ostao je bez IBF pojasa, planirani veliki revanš s Klitschkom je otpao.

"Jesam, uzimao sam puno kokaina. Zašto ne bih? To je moj život, zar ne? Mogu raditi što god želim s njim. Da, šmrkao sam kokain kao i mnogo drugih ljudi. Kakve j***ne veze to ima s bilo čime? To nije doping koji će poboljšati moju fizičku spremnost u ringu. Zar mi nije dozvoljeno da imam život?U dvorani nisam bio mjesecima, nisam trenirao. Prolazio sam kroz depresiju i naprosto više ne želim živjeti, ako razumijete što vam govorim. Dosta mi je svega, Dotjerali su me do ruba pucanja. Pustite sad kokain, naprosto me nije briga. Ja više ne želim živjeti", tako hladno i jednostavno je govorio Furry kojem će doktori nešto kasnije utvrditi bipolarni poremećaj, maničnu depresiju.

"Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016. godine, izašao sam na autoput i vozio sam velikom brzinom. Približavao sam se mostu i nije me bilo briga. Želio sam umrijeti, odustao sam od života i krenuo sam da to učinim. Međutim, zaustavio sam se kada sam čuo neki glas ‘ne, ne čini to Tyson, misli o porodici i djeci koja bi odrastala bez oca’. Zaustavio sam se, nisam znao što radim. Bio sam uplašen i tresao sam se. Nikad više neću ni pomisliti na samoubojstvo nakon toga”, rekao je Fury.

I onda se sve okrenulo, napravio je korak, jedan, ali ne preko ruba. Vratio se treninzima, počeo je skidati kilograme i na kraju je ponovo bio u ringu. U samo dvije godine. Seferi i Pianeta nisu bili pravi protivnici, ono pravo slijedi, borba protiv fenomenalnog 33-godišnjeg Amerikanca Deontaya Wildera. Boksera koji ima 40 pobjeda, njih 39 je ostvario što klasičnim, što tehničkim nokautima.



"Nervozan je. Možete osjetiti strah, znam taj pogled i miris i boji se i trebao bi se bojati. Ja imam biše od 90 posto nokauta. Mi se ne igramo, mi izlažemo svoje živote i ja sam jako opasna osoba i uz to u pravom sportu da budem opasan. Furry je dosadan, ali ja sam taj koji je zadužen za uzbuđenja u ringu, ovo je moj trenutak", poslao je jasnu poruku Wilder.



"Prošle su tri godine otkako sam otišao u Njemačku i u Düsseldorfu isprašio Klička po dupetu. Isto ću napraviti i 'Brončanom Bombarderu. On zna da ne može pobijediti i svi to mogu sada jasno vidjeti. On je vrlo nervozan tip i izgleda kao da se ne želi boriti. To što govori na prvu dobro zvuči, ali kad poslušate zapravo priča besmislice", odgovorio je Furry.

Naravno, vaganje i službene presice nisu mogle proći bez naguravanja, ružnih riječi, Furry je dobio i prstom u oko, ali borba koja je okarakterizirana kao najveća u ovoj godini na isteku jednostavno ne može bez toga. Boksački svijet s nestrpljenjem čeka okršaj u Staples Centru. Program počinje u tri sata ujutro po našem vremenu, glavna borba bi trebala biti negdje iza četiri sata i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close