Kraj za Marina

Čilić nije uspio proći drugo kolo Mastersa u Torontu

Čilića je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Torontu pobijedio najbolji norveški tenisač Casper Ruud (ATP - 12.) sa 6-3, 3-6, 6-3 nakon dva sata i tri minute igre.
Sport / Ostali sportovi | 11. 08. 2021. u 14:50 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić se oprostio od nastupa na Masters 1000 turnira u Torontu, gdje ga je u noći s utorka na srijedu u dvoboju 2. kola pobijedio najbolji norveški tenisač Casper Ruud (ATP - 12.) sa 6-3, 3-6, 6-3 nakon dva sata i tri minute igre.

Tako je 22-godišnji Norvežanin stigao do svoje 12. uzastopne pobjede na ATP Touru, a prethodnih 11 ostvario je na zemljanoj podlozi u Bastadu, Gstaadu i Kitzbuehelu na putu do tri uzastopna naslova.

Bila je to ujedno i druga Ruudova pobjeda nad Čilićem u njihovom drugom službenom meču, a prva na tvrdoj podlozi. Ruud je kao šesti nositelj bio slobodan u prvom kolu, a ovo mu je bio debi na kanadskom Mastersu.

Treći tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal, ipak neće nastupiti na turniru Masters 1000 serije u Torontu, iako je bio u ždrijebu i u drugom kolu, nakon što je bio slobodan u prvom, trebao igrati protiv Južnoafrikanca Lloyda Harrisa koji ga je pobijedio u 3. kolu na prošlotjednom turniru u Washingtonu.

Zbog iste je ozljede 35-godišnji Španjolac propustio nastupe u Wimbledonu i na olimijskom turniru u Tokiju.

Nadal se s ozljedom stopala bori još od 2005., a obnovio ju je tijekom polufinalnog poraza od Novaka Đokovića na ovogodišnjem Roland Garrosu.

"S ovakvom boli nisam u stanju uživati na terenu i doista mislim da ne nemam nikakve šanse boriti se za ono za što se doista trebam boriti", izjavio je Nadal.

Drugog nositelja je u ždrijebu zamijenio sretni gubitnik iz kvalifikacija, njegov sunarodnjak Feliciano Lopez.

Kopirati
Drag cursor here to close