Davis Cup

Čilić: Protiv Gasqueta nisam favorit

Sport / Ostali sportovi | 18. 09. 2016. u 07:07 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić i Ivan Dodig još su jednom udružili snage u paru i dva mjeseca nakon velike pobjede nad braćom Bryan u Portlandu, ponovno su donijeli iznimno važan bod za vodstvo Hrvatske nad Francuskom od 2:1 u polufinalu Davis Cupa.

U Zadru su savladali najbolju svjetsku kombinaciju Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), 6:3.

Marin drži ključeve finala u svojim rukama. U nedjelju ga od 14 sati čeka Richard Gasquet od kojeg je dvaput gubio, ali ga i pobijedio kad su se posljednji put sastali, u Indian Wellsu ove godine, piše HRT.

“Nije da ću biti favorit. Dobro se osjećam, dobro igram, no to trebam ponoviti i u nedjelju. Gasquet je odličan igrač, nije prosječan. Zna kako treba igrati, zna kako se nositi s pritiskom. Moram biti potpuno koncentriran. Ne možemo očekivati da će biti jednostran meč”, rekao je Marin koji će jedini od tenisača u ovom dvoboju biti u pogonu sva tri dana.

“Dobro se osjećam. Nema kalkulacija, nema izmišljanja, ulozi su ogromni. Igra se za finale Davis Cupa, a to se ne događa svake godine. Motivacija će me držati fizički budnim i spremnim. Čeka nas jako težak dan, Francuzi su još uvijek opasni. Lijepo je da vodimo 2-1, ali treba posao završit”i, zaključio je Marin.

Hrvatska je na korak do svog drugog finala Davis Cupa, a prvog u kojem bi mogla biti domaćin. Uspiju li Argentinci izbaciti branitelje naslova momčad Velike Britanije na gostovanju u Glasgowu, gdje u nedjelju dolaze s vodstvom 2:1, tada će Argentinci gostovati u Hrvatskoj.

“Pratimo što se tamo događa, ali ne smijemo dopustiti da nam išta remeti koncentraciju. Bliži smo pobjedi nego jučer, ali još smo daleko. Kad to zgotovimo, onda možemo pričati o Glasgowu”, istaknuo je izbornik Željko Krajan.

Hrvatski su tenisači ispisali najbolju pozivnicu ljubiteljima tenisa da u nedjelju do vrha napune dvoranu na Višnjiku i ponesu Marina Čilića, Ivana Dodiga, Bornu Ćorića i Marina Draganju do velikog finala.

HRVATSKA - FRANCUSKA 2:1

Richard Gasquet - Borna Ćorić 6:2, 7:6 (5), 6:1
Marin Čilić - Lucas Pouille 6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2
Marin Čilić/Ivan Dodig - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), 6:3

Kopirati
Drag cursor here to close