Melbourne

Čilić u prvom kolu Australian Opena na Janowicza

Sport / Ostali sportovi | 13. 01. 2017. u 09:28 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen za 7. nositelja Australian Opena, u prvom kolu premijernog Grand Slam turnira u 2017. godini igrat će protiv Poljaka Jerzyja Janowicza (ATP - 268.).

Čilić se s Janowiczem sastajao dvaput te izgubio od njega 2012. na Masters turniru u Parizu, a pobijedio ga u Davis Cup dvoboju u Varšavi, piše HRT. 

Čilić se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba, gdje je peterostruki finalist Australian Opena i najbolji tenisač svijeta Britanac Andy Murray. U slučaju pobjede nad Poljakom Čilić će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Argentinca Facunda Bagnisa i Britanca Daniela Evansa.

Čilićev mogući suparnik u 3. kolu je Australac Bernard Tomić, u osmini finala Jo-Wilfried Tsonga, a u četvrtfinalu Švicarac Stan Wawrinka.

Branitelj naslova i lovac na rekordni sedmi pobjednički trofej u Melbourne Parku, Srbin Novak Đoković, imat će teško otvaranje protiv ljevorukog Španjolca Fernanda Verdasca koji je na prošlotjednom turniru u Dohi protiv njega propustio pet meč-lopti u polufinalu.

Prvi tenisač svijeta Andy Murray po svoj prvi naslov na Australian Openu kreće protiv Ukrajinca Ilje Marčenka. Murrayjev potencijalni suparnik u osmini finala je Francuz Lucas Pouille, a u četvrtfinalu Japanac Kei Nishikori. Đokovića bi u osmini finala mogao čekati Bugarin Grigor Dimitrov, a u četvrtfinalu Austrijanac Dominic Thiem.

Australian Open započinje u ponedjeljak, a prvi mečevi započet će u 1 sat iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close