Đoković nemoćan

Cincinnati: Slavili Federer i WIlliams

Sport / Ostali sportovi | 24. 08. 2015. u 06:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ostao je bez Zlatnog Mastersa, pošto je u finalu Cincinnatija poražen od Rogera Federera. Đoković je odigrao ispod svojih mogućnosti i poražen je u dva seta, rezultatom 7:6 (7-1), 6:3.

Na taj način Švicarac je spriječio Srbina da dođe do jedinog trofeja na turnirima iz serije 1.000 koji mu nedostaje. Osvojio je sedmi pehar u američkom gradu iz isto toliko finala, dok je Đoković poražen u petom pokušaju da se upiše u povijest.

Ovo je bio 41. međusobni susret dvojice tenisača, a Roger sada vodi sa 21-20 u pobjedama. Stigao je do 24. Masters trofeja, isto koliko ima i njegov današnji protivnik. Novak je potvrdio da se ne nalazi u očekivanoj formi pred US open, ali je i tako uspio da odigra dva finala. U ovom meču bio je suviše pasivan, a kada je počeo gubiti, ponovno je pokazao znake malodušnosti.

S druge strane, osvajač 17 Grand slam titula bio je izuzetno raspoložen i agresivan, pokušavajući da napadne svaku kraću lopticu. "Previše dobro, previše dobro", izjavio je Đoković na mreži dok se pozdravljao sa Federerom, piše B92.

Od ponedjeljka drugi igrač na ATP ljestvici doneo je dobru odluku da propusti Toronto jer je bio izuzetno svjež i motiviran da obrani ovaj trofej. To mu je pošlo za rukom, a da na cijelom turniru nije pretrpio nijedan brake! Na listi najboljih tenisača svijeta vratio se odmah iza Đokovića, pa je njihov meč u New Yorku tek u finalu.

U finalu ženskog dijela turnira Amerikanka Serena Williams bila je bolja od Rumunjke Simona Halep 6:3 i 7-6(5).

To je peti WTA naslov za Serenu Williams u 2015. godini, ukupno 69. u karijeri. Mlađa sestra Williams sada se po broju osvojenih turnira nalazi na petom mjestu ljestvice najuspješnijih svjetskih tenisačica.

Kopirati
Drag cursor here to close