Williams ima novog vozača

Colapinto zamjena za Sargeanta

Colapinto je gledajući povijest Formule 1, ukupno 26 Argentinac. Najistaknutiji je svakako peterostruki prvak iz pedesetih Juan Manuel Fangio.
Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2024. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se špekuliralo kako bi Mick Schumacher mogao uskočiti u bolid Williamsa, to se neće dogoditi. Williams jeste pronašao novog vozača kao zamjenu za Logana Sargeanta, ali to je Franco Colapinto, koji će do kraja sezone biti drugi vozač ove nekada slavne momčadi.

Iznenađenja nije toliko niti veliko kada se zna da je Franco dio Williamsove akademije od prošle godine. Mladi Argentinac ove kao i prošle sezone nastupa u GP2 seriji u kojoj je ove osvojio 92 boda što je dovoljno za peto mjesto ukupnog poretka. Ostvario je jednu pobjedu u sprintu, te još dva puta bio drugi.

"Odluka o zamjeni vozača usred sezone nije nešto što smo lako donijeli, ali vjerujemo da ovo Williamsu daje najbolju priliku za konkuriranje za bodove u ostatku sezone", rekao je šef ekipe James Vowles.

"Upravo smo donijeli veliku nadogradnju bolida i moramo maksimizirati svaku priliku za osvajanje bodova u iznimno tijesnoj borbi sredine poretka. Također vjerujemo u ulaganje u naše mlade vozače iz akademije i Franco dobiva sjajnu priliku da pokaže za što je sposoban u zadnjih devet vikenda sezone."

Colapinto je gledajući povijest Formule 1, ukupno 26 Argentinac. Najistaknutiji je svakako peterostruki prvak iz pedesetih Juan Manuel Fangio, a pobjede su još ostvarili Jose Froilan Gonzalez (2), poznat kao osvajač prve Ferrarijeve F1 pobjede, te Carlos Reutemann (12), koji je triput slavio upravo za Williams, svoju zadnju ekipu u karijeri. Colapintov trkaći broj bit će 43. Posljednji prije Colapinta je bio
Gaston Mazzacane koji je prvo vozio za Minardi, godinu poslije za Prosta.

Kopirati
Drag cursor here to close