Sarajevo

Crnogorac pobjednik skokova na Bentbaši

Svaki skok ocjenjivali su Samir Zukanović, Haris Džemat, Adnan Džumhur, Ivica Domanović, Faruk Solaković. 
Sport / Ostali sportovi | 04. 08. 2024. u 18:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći sarajevski događaj u skokovima u vodu pod nazivom Bentbaša Cliff Diving održan je danas na Bentbaši, nekadašnjem popularnom ljetnom okupljalištu na obalama rijeke Miljacke.

Skakalo se s visine od 19 metara i to u dvije kategorije, tradicionalni skokovi lasta i figurativni “high diving” skokovi.

''Na ovogodišnjim desetim jubilarnim skokovima u vodu natjecalo se 19 skakača iz Bosne i Hercegovine i regije. Prvo mjesto je osvojio Evald Krnić iz Crne Gore (Tuzi). Drugi je bio Igor Arsenić iz Banja Luke, a treći Elvir Kovačević iz Konjica'', potvrdio je Feni organizator manifestacije Dino Bajrić.

Video: Održani 10. jubilarni skokovi na Bentbaši, pobjednik Evald Krnić iz Crne Gore 

Svaki skok ocjenjivali su Samir Zukanović, Haris Džemat, Adnan Džumhur, Ivica Domanović, Faruk Solaković. 

''Vrijeme nas je dobro poslužilo i stručni žiri je svojom preciznošću i pravičnošću odlučio tko je najbolji'', dodao je Bajrić.

Prvi put ove godine „Bentbaša Cliff Diving” bio je dio novog projekta “Bentbaša Summer Festa”, koji je održan od 2. do 4. kolovoza u Sarajevu, na dvije lokacije – Bentbaši i Darivi.

Tradicija skakanja na Bentbaši može se pratiti još od 1958. godine kada je sagrađena brana. Međutim, čuveni događaj “Bentbaša Cliff Diving – Sarajevo” započeo je svoju tradiciju 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close