U četvrtfinalu protiv Fritza

Đoković: Htio sam izgubiti gem

"I jako sam htio izgubiti gem u trećem setu jer su tenzije samo rasle. Morao sam se riješiti toga da se fokusiram na zaključivanje meča", rekao je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 21. 01. 2024. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković, Taylor Fritz i Jannik Sinner su izborili plasman u četvrtfinale Australian Opena. Najmanje posla je imao očekivano Đoković koji je pomeo čudnog Francuza 35-godišnjeg Adriana Mannarina koji je u tri seta uhvatio tri gema. Tri u trećem setu. Đoković je izjednačio rekord Rogera Federera po broju ulazaka (58) u četvrtfinala Grand Slama.

"Odigrao sam fantastično od prvog do zadnjeg poena. Morao sam fizički izdržati teške izmjene i natjerati ga da trči po cijelom terenu, što mi je uspjelo. Sve u svemu, vrhunska izvedba. To su dva najbolja seta koja sam odigrao u posljednje vrijeme. I jako sam htio izgubiti gem u trećem setu jer su tenzije samo rasle. Morao sam se riješiti toga da se fokusiram na zaključivanje meča. Uvijek želite biti što je moguće efikasniji, zar ne? I završiti posao što brže. Ali to nije uvijek moguće", objasnio je Novak.

U četvrtfinalu ga čeka Taylor Fritz. Amerikanac je odigrao jako dobar tie break protiv Stefanosa Tsitsipasa koji je uzvratio u sljedećem setu, ali dalje nije mogao. Fritz je krenuo sa 2-0 u trećem, Grk je vratio izgubljeni servis, ali je onda opet zapeo u šestom gemu.

U četvrtom je Fritz uzeo servis svom protivniku za 4-3, sačuvao je prednost do kraja za 7-6(3), 5-7, 6-3, 6-3. Fritz će drugi put igrati protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu Australian Opena. Statistika u međusobnim dvobojima nije na njegovoj strani, Novak vodi 8-0.

"Igrali smo dosta mečeva do sada, tada sam bio mlađi. Postao sam bolji igrač, mislim da sam napredovao. Svjestan sam da moram da igram na najboljem nivou, to morate ako igrate protiv igrača kao što je Novak. Ako budem igrao kao danas, mislim da imam šansu", rekao je nakon meča Fritz.

Jannik Sinner igra odlično barem za sada Australian Openu. Savladao je Rusa Khachanova četvrti put u međusobnim duelima, čini se nikada lakše. Prošao je u tri seta 6-4, 7-5, 6-3. U prvom setu je Sinner 3-1, u drugom je ispustio rani break, ali je uspio ponovo uzeti servis protivniku za 6-5, dok je u trećem setu napravio mini seriju, tri vezana gema za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close