Nepobjediv

Đoković i dalje prvi - rekordni 424. tjedan na čelu ATP rang ljestvice

Impresivan je i podatak da je Novak ovog ponedjeljka došao do jubilarnog 200. tjedna na vrhu ATP ljestvice poslije njegovog 30. rođendana.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2024. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta svih vremena, izbrojao je i rekordni 424. tjedam na čelu ATP rang ljestvice, a ono što je nov podatak, jeste da će 37-godišnji Srbin najmanje biti na čelu bar do 10. lipnja.

Postojala je mogućnost da ga Јanik Siner u slučaju dobrog rezultata na Mastersu u Madridu, a zatim i u Rimu, prestigne, ali je Talijan zbog ozljede kuka bio primoran da se povuče s turnira u prestolnici Španjolske, da bi ubrzo stigle vijesti da neće zaigrati ni u Vječnom gradu.

Identična situacija je i sa Karlosom Alcarazom, koji je izgubio od Rusa Rubljova u Madridu, da bi zbog povrede ruke otkazao Rim, kom se radovao, izjavivši da jedva čeka da vidi Đokovića.

Takav epilog sa drugim i trećim reketom svijeta, prouzrokovao je da Novak Đoković bude siguran na tronu najmanje do 10. lipnja.

Prevedeno u tjedne, to će biti najmanje 428 tjedana.

Impresivan je i podatak da je Novak ovog ponedjeljka došao do jubilarnog 200. tjedna na vrhu ATP ljestvice poslije njegovog 30. rođendana.

Na najnovijoj ATP ljestvici koja je izašla u ponedjeljak, srpski as ima 9.990 bodova, drugi je Јanik Siner sa 8.860, a treći Carlos Alcaraz sa 7.345 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close