Cincinnati

Đoković rutinski protiv Wawrinke

Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2015. u 16:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač planete Novak Đoković rutinski je pobijedio Stana Wawrinku i plasirao se u polufinale Mastersa u Cincinnatiju. Za razliku od prethodnih duela, Đoković nije imao problema sa neugodnim Švicarcem, pa je slavio rezultatom 6:4, 6:1.

Poslije meča koji je trajao samo 63 minuta Đoković se plasirao u polufinale u kojem će igrati protiv boljeg iz duela Dolgopolov – Berdich. Ovo je bio 22. međusobni za Novaka i Stana, a Srbin je povećao na 18-4, iako je u posljednjih nekoliko mjeseci Wawrinka bio taj koji je Đokovića udaljavao od najvećih ciljeva u karijeri.

Ipak, ovoga puta nije imao nikakvih šansi jer je njegov protivnik odigrao mnogo bolji meč nego u dosadašnjem toku američke turneje. Razlog za to je mnogo bolji servis tijekom čitavog toka – 69% ubačenog prvog i 74 procenta osvojenih poena na prvi servis, piše B92.

S druge strane, Stan je imao velikih problema sa početnim udarcem i tek u finišu je dotjerao do 50 procenata. Ometen situacijom koja ga je pogodila proteklog tjedna nije mogao da se koncentrira i pruži jači otpor Đokoviću.

Sve do rezultata 4:4 u prvom setu nije bilo uzbuđenja, a onda je Švicarac odigrao očajan gem u kojem je napravio dvije neiznuđene i dvije duple servis greške za prvi brejk. Tada je krenula serija Novaka od šest gemova kojom je prelomio susret. Na kraju je završio sa 11 izravnih poena i 16 grešaka, dok je taj odnos kod Wawrinke bio 17:33, objavio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close