Još jedan rekord

Đoković upisao 78. pobjedu na Arthur Ashe terenu

Ovo je bila 78. pobjeda koju je ostvario Novak Đoković na Arthur Ashe terenu. Po završetku meča ovu informaciju je Novaku potvrdio James Blake, bivši tenisač koji je dobio priliku da radi kao novinar na ovogodišnjem US Openu.
Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2024. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je preskočio prvu prepreku na ovogodišnjem US Openu. U tri seta savladao Radua Albota, po setovima 6-2, 6-2, 6-4. Albot je u drugom setu pružio nešto veći otpor, vratio je izgubljeni servis na početku, u četvrtom gemu, ali je onda opet u završnici Novak dodao gas. U trećem setu je bio dovoljan jedan break, onaj za 4-3. Ovo je bila 78. pobjeda koju je ostvario Novak Đoković na Arthur Ashe terenu. Po završetku meča ovu informaciju je Novaku potvrdio James Blake, bivši tenisač koji je dobio priliku da radi kao novinar na ovogodišnjem US Openu.

"Nisam znao za taj podatak. Ovo je najveći, sigurno najglasniji stadion koji imamo u povijesti sporta. Kada su uveli krov sigurno je postalo još glasnije, a uz nova pravila ove godine da publika može da se kreće... Mnogo toga se dešava na terenu. Evo, sad je ponoć. Volim da igram noćne sesije, ali možda ne baš ovako kasno. Hvala svima što su ostali, cijenim vas!", objasnio je Đoković.

 

Na pitanje što je tajna njegovog uspjeha s 37 godina, Novak je odgovorio malo filozofski.

"Ne može to da se objasni jednom rečenicom. Nije to nikakva tajna, to je način života, kako prilazim tenisu. Učio sam od sjajnih ljudi, o prevenciji, istezanja, pripremi, kako da vodim računa i sada mi se to vraća. Tijelo je jedan dio, mentalni aspekt je drugo. Volim da igram, često sam kritičan prema sebi, ali i dalje dajem 100 posto kada izađem na teren."

Kopirati
Drag cursor here to close