Odgovorio ozbiljnim tonom

Đoković: Ja nisam liječnik i nisam u stanju davati savjete

"Znate, ja nisam liječnik i nisam u stanju davati medicinske savjete. Svačije tijelo reagira na drugačiji način, ali smatram da je unošenje tekućine od ključnog značaja za mene."
Sport / Ostali sportovi | 06. 11. 2023. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do finala se mučio. Nije izgledao dobro, na terenu u pojedinim trenucima i previše spor. Uzimao je pauze, tablete, liječnici su pomagali. Na kraju je priznao kako ga muči neki stomačni virus. O virusu i zdravstvenim problemima se pričalo i na presici nakon finala u Bercyju. Jedan je belgijski novinar Novaku postavio zanimljivo pitanje nakon kojeg su svi u press-sali nakratko ostali bez teksta.

"Novače, oprosti, da te pitam nešto... Supruga mi je ovaj tren poslala poruku s pitanjem kako si uspio pobijediti želučani virus. Ona upravo prolazi kroz teške trenutke pa me zamolila da te upitam za savjet."

Đoković je, nakon što su se ostali u dvorani stali smijati, i to pitanje odradio na razini.

"Znate, ja nisam liječnik i nisam u stanju davati medicinske savjete. Svačije tijelo reagira na drugačiji način, ali smatram da je unošenje tekućine od ključnog značaja za mene. Ne mogu pričati u ime Vaše supruge ili bilo koga drugog u pogledu toga kakva vrsta dijete bi odgovarala. Ja osobno nisam mogao puno jesti, objedovao sam samo jedanput dnevno i poslije toga samo unosio tekućinu, jer sve što bih stavio u usta bi iz njih uskoro i izašlo. Imate vrtoglavice, stalno osjećate nedostatak tekućine u tijelu, žeđ, slabost – ali ako ste profesionalni sportaš – ono što trebate činiti čim napustite teren je veoma jasno: ili ćete vi nadvladati okolnosti, bolove i virus – ili će oni nadvladati vama", objasnio je Novak i nastavio. 

"Drugim riječima – ne postoji “na pola” – ili se predate i povučete s turnira, ili uspijete izvući energiju iz adrenalina, iz publike, iz situacije koju osjećate na terenu – što je meni dalo dodatnu motivaciju da izdržim cijeli tjedan. Želučani problemi me muče kao i svakog drugog, čini mi se kraće nego što je slučaj kod Vaše supruge, ali sam prolazio kroz pakao 3-4 dana, i tek danas sam se osjećao relativno normalno", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close