Nakon sprovedene istrage

Doživotna suspenzija za atletskog trenera Tonija Minichiella

Nezavisna komisija utvrdila je da je Minichiellovo ponašanje imalo ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje i mentalnu dobrobit sportaša koje je trenirao.
Sport / Ostali sportovi | 09. 08. 2022. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletski savez Ujedinjenog Kraljevstva izrekao je doživotnu suspenziju treneru Toniju Minichiellu zbog neprihvatljivog ponašanja nakon što je ustanovljeno da je nedopustivo zloupotrijebio povjerenje nedozvoljenim seksualnim ponašanjem.

Nezavisna komisija utvrdila je da je Minichiellovo ponašanje imalo ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje i mentalnu dobrobit sportaša koje je trenirao.

Istraga je obuhvatila anonimne prijave sportaša u razdoblju od 15 godina.

Ustanovljeno je da je Minichiello imao neprimjerene seksualne geste i izjave prema sportašima, da nije poštovao privatnost sportaša jer je na neprimheren način komentirao njihove privatne živote; da je seksualno uznemiravao sportaše, bez dozvole ih dodirivao na neprimjeren način te da je nekada bio i agresivan i da je emotivno zlostavljao sportaše o kojima je bio dužan brinuti.

Minichiello je suspendiran od prošle godine kada se saznalo za njegovo nedolično ponašanje i kada je i pokrenuta istraga. Bio je, između ostalog, i trener Jessice Ennis-Hill za čije je olimpijske uspjehe zaslužan.

Iako mu je trenerska licenca istekla i samim tim ne može biti predmet kazne, iz Saveza su naveli da neće ni razmatrati bilo kakav zahtjev za licencu koju bi on potencijalno mogao podnijeti u budućnosti.

Prije nekoliko godina Minichiello je odbacio sugestije da je težak trener, rekavši da, iako je uvijek tjerao svoje sportiste da postignu više nego što su mislili da je moguće, nikada ih nije maltretirao.

"Mislim da sam fer, pošten i pravi trener. Nikada nisam lagao svoje sportiste. U svojoj knjizi Jess je napisala kako smo imali odnos ljubavi i mržnje koji je izazvao više suza, bola i na kraju radosti nego što se ikada pribojavala ili željela. Govorila je o svim teškim treninzima koje smo zajedno prošli"

Kopirati
Drag cursor here to close